Scandal în PNL după ce s-au dat bani primăriilor din fondul de rezervă al Guvernului. "Sunteţi mai răi ca PSD. V-aţi răzbunat pe cei care v-au votat"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Guvernul Romaniei
Facebook Guvernul Romaniei
Roxana Bianca Paşc, viceprimar al comunei Şieu din Bistriţa, cere explicaţii liderilor liberali după ce comuna nu a primit niciun ban din fondul de rezervă al Guvernului. Aceasta reproşează conducerii că "sunteţi mai răi şi mai răzbunători ca PSD-ul". 

"Scrisoare deschisă către conducerea PNL BN

Citesc aseară lista cu împărțeala banilor de la guvern. Şi constat, cu surprindere, că Șieul nu e deloc pe listă. În primă fază mă gândesc că e o greșeală de redactare şi mă apuc să întreb în stânga și-n dreapta. Mi se spune că nu-i greşeală, că într-adevăr Șieul n-a primit bani.

Zic în sinea mea: "probabil pentru că primarul nu e pnl și de aia, s a plătit vreo poliță de pe vremea când PSD-ul era la guvernare și împărțea el banii". Atunci mă uit din nou pe listă, la rubrica celorlalte 3 primării vecine, Monor, Șieuț , Mărișelu , care-s toate cu primari PSD .Constat că toate 3 au primit bani!

Acum chiar că nu mai înţeleg nimic .Încerc să găsesc eu o explicație, mă gândesc că s-or fi luat după numărul consilierilor PNL .Dar iar dă cu virgulă, pentru că Șieul este comuna cu cei mai mulţi consilieri PNL de pe Valea Șieului, în număr de 4! Celelalte 3 comune au, respectiv, unul, doi şi trei consilieri PNL .Deci şi varianta asta pică. 

Atunci? Care este motivul, domnilor Turc si Dolha (n.r. conducerea PNL Bistriţa-Năsăud), pentru care v ați bătut joc de cei 4 consilieri locali PNL de la Șieu şi le ați călcat în picioare toată munca din campania electorală?", a scris Roxana Bianca Paşc pe Facebook.

"Sunteţi mai răi şi mai răzbunători decât PSD-ul"

"Cu ce drept v-ați permis să ne faceți să umblăm, de azi înainte, cu ochii plecați în fața oamenilor din comună ale căror interese am jurat să le apărăm atunci când am preluat mandatul? Cu ce drept v ați permis să ne siliți, de azi înainte, să nu mai putem privi în ochii colegilor din Consiliul local? Oare noi, cei 4 consilieri locali PNL, facem parte din partid doar atunci când aveți nevoie de voturi pentru Consiliul Județean, Parlament sau prezidențiale?

În rest nu contăm pentru partid absolut deloc?! Cu ce obraz veți mai veni, domnilor Turc si Dolha, să mai cereți voturi pentru PNL la Șieu în 2024 sau poate chiar mai repede?! Cu același obraz pe care l-ați intors de la noi atunci când a fost vorba să ne ajutați?

Este o vorbă la noi la Șieu, domnilor, care spune așa: "Pita caldă împrumut se dă!". Noi v-am dat-o, iar voi ne-ați dat înapoi un posmag tare ca piatra! Consider că e cazul să se întrunească forurile județene de conducere ale PNL și să găsească rapid o soluție, pentru că de asta le-am ales! Că văd că mai sunt comune în situaţia Șieului, cu zero bani primiți, dar și acolo își desfășoară activitatea un anumit număr de consilieri PNL care se pare ca n-au contat pentru voi. V-ați debarasat şi de ei ca şi de noi, ca de o scamă de pe haină care vă incomoda!

Aţi clamat în campanie că voi nu sunteți ca PSD-ul, că voi o sa străluciți prin echitate şi corectitudine. Şi v-am crezut, asta mă doare mai rău! Constat acum că sunteți mult mai răi ca PSD-ul, şi mai răzbunători, pentru că eu nu-mi aduc aminte ca PSD-ul, în cei 14 ani de când sunt eu consilier local, să fi alocat vreunei comune zero lei", a mai scris viceprimarul liberal.

"V-aţi răzbunat exact pe oamenii care v-au votat"

"Da, dădeau puțin comunelor non PSD, dar nu-şi permiteau să dea zero! Încă sper că s a făcut pe undeva vreo greșeală si că PNL n a făcut intenționat acest lucru. Încă sper că e doar neglijența vreunui secretar de stat sau consilier de pe la guvern.

Vă rog, arătați-mi că este așa! Că altfel nu pot înţelege ce algoritm aţi folosit iar, de aţi dat bani grei comunelor micuțe conduse de primari PNL, de unde au plecat un număr de x voturi pentru PNL la Parlament şi prezidențiale, şi aţi dat ZERO lei comunelor mari de unde au plecat un număr de 2x voturi PNL spre Parlament şi prezidențiale, doar pentru că nu au primar PNL.

Vă dați seama că v ați răzbunat exact pe oamenii care v au votat?!

Ce logică bolnavă a hotărât lucrul ăsta? Vouă chiar nu vă mai pasă de viitorul partidului? Aveți acum o ultimă șansă să dovediți că nu sunteti un PSD pe galben, aveţi o ultimă șansă să demonstrați românilor că nu le-aţi spus minciuni frumoase în campanie! Comunitățile nu trebuie să plătească pentru orgoliile voastre rănite .

Pentru că în ele trăiesc tot ai noștri, părinți, frați, surori, prieteni, indiferent din ce partide fac parte! În numele consilierilor PNL din comunele "orfane ", vă cer să ne oferiți o explicație pentru situația în care ne găsim şi vă cer s-o remediați", a concluzionat Roxana Paşc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel