Scandal în fotbalul mondial. Oficiali FIFA, reținuți în Elveția
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mai mulți oficiali FIFA au fost reținuți, joi dimineața, la Zurich, anunță New York Times pe site-ul său. Operațiune a fost efectuată la cererea justiției americane și vine la șapte luni după un prim val de 18 arestări pentru fraudă, corupție și spălare de bani, inclusiv printre lideri ai FIFA.

Operatiunea a inceput la ora locala 06:00 (05.00 GMT) si a vizat mai ales Hotelul Baur au Lac unde s-au facut si arestarile de la 27 mai.

Sepp Blatter, presedintele demisionar si suspendat al FIFA, nu se numara printre cei arestati la Zurich, mai scrie New York Times. Cotidianul american mai scrie ca persoanele vizate de arestari sunt in mare masura reprezentanti ai federatiilor din America de Sud si America Centrala.

[citeste si]

Ca si in luna mai, aceasta operatiune are loc in timp ce se reuneste Comitetul Executiv FIFA, in 2 si 3 decembrie la Zurich. In timpul reununii, se va discuta despre reforme, cruciale pentru viitorul FIFA, impuse de scandalul care a izbucnit mai la cererea justitiei americane.

Potrivit anchetatorilor,   liderii fotbalului mondial au primit în mită și comisioane pentru atribuirea fazelor finale ale Cupei Mondiale și vânzarea drepturilor de televiziune și de marketing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel