Scandal în DIRECT. Robu: ”Vrea să mă pună la punct!”. Susanu: ”Nu există”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Primarul orașului Timișoara, Nicolae Robu, și inspectorul șef al C.R.P.C Timișoara, s-au certat în direct la România TV. 

Primarul municipiului Timișoara este verificat de către Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor pentru distrugere, după ce a tăiat cablurile de internet de pe un stâlp și ar fi afectat mai mulți consumatori. 

”Așa cum prin lege suntem definiți noi, atribuțiile sunt cele de protecția consumatorilor. Prin acțiunea desfășurată de reprezentanții Primăriei Timișoara, un număr important de consumatori au fost prejudiciați și nu au putut să beneficieze de drepturile lor. Mai mult decât atât, au fost afectate un număr de unități de învățământ cărora le-a fost afectat modul în care s-a desfășurat acea Simulare Națională. În acest sens am solicitat Primăriei Timișoara să ne pună la dispoziție toate documentele necesare pentru a ne convinge dacă au avut o formă legală de desfășurare a acestei activități. Adică dacă primăria are dreptul efectiv de a desfășura astfel de activități, dacă au notificat consumatorii, dacă au știut despre ce consumatori vorbim”, a declarat Sorin Susanu, comisar șef la C.R.P.C Timișoara, în direct la România TV. 

Reacția primarului Nicolae Robu nu a întârziat să apară 

”Nu o să îi răspund prea mult. Niciun consumator nu a depus nicio plângere. Dar am aflat de la operatori că domnul director le-a solicitat să depună plângeri pentru că dânsul vrea să mă pună pe mine la punct. Păi dacă asta e abordare, atunci ce comentarii să mai faci. Eu știu un singur lucru. Orașul nu mai poate rămâne în starea în care este și primul termen pentru introducerea cablurilor subterane a fost acum 10 ani. (...) Eu nu vreau război cu nimeni. Domnul director este venit în Timișoara de la Brașov”, a spus în direct la România TV. Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara.

Susanu: Domnul primar minte în mod evident

”Nu există. Domnul primar minte în mod evident. Mai mult decât atât, prerogativele instituției noastre sunt și acelea de a se autosesiza și chiar dacă există sau nu plângere, în momentul în care noi considerăm că au fost prejudiciate acești consumatori, trebuie să intervenim. Nu ne putem ascunde în spatele unei bune intenții pentru a încălca legislația. Așa cum a precizat și dânsul, în celelalte orașe din țară, lucrurile s-au desfășurat respectând cadrul legal”, a mai precizat Sorin Susanu. 

După ce primarul Timișoarei a precizat că locuitorii orașului nu s-au plâns de această problemă, iar cablurile ar trebui introduse în subteran, reprezentantul C.R.P.C a reacționat dur. 

”Nu aveți deloc dreptate, sutele de copii care au fost afectați sunt nemulțumiți, zecile și sutele de consumatori...”, a mai spus Sorin Susanu, la România TV. 

Primarul Nicolae Robu susține că toată acțiunea a fost făcută perfect legal, iar cablurile tăiate au fost făcute doar simbolic. 

Vezi și: 

Vizita Papei Francisc. Un sfert dintre locurile de cazare, neocupate

Gabi Tamaș, plasat în arest la domiciliu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel