Data publicării:

Scandal Gheboasă. Emil Boc: Acest artist ar trebui să înțeleagă limitele libertății de exprimare

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: YouTube Gheboasă
Foto: YouTube Gheboasă

Primarul Emil Boc a făcut primele declarații referitoare la Gheboasă.

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a făcut primele declarații despre Gheboasă și despre scandalul în care acesta a fost implicat după ce a cântat versuri obscene la festivalul Untold, la postul de radio Napoca Live..

„Acest artist ar trebui să înțeleagă că limitele libertății de exprimare există și nu pot avea incitări la discriminări și manifestări obscene contrare a bunelor moravuri. Vorbim de tânăra generație, pe care dacă nu o protejezi, ce valori va promova mai departe? (...) Este treaba autorităților statului să deceleze în ce măsură acele versuri, este vorba despre Consiliul Național al Audiovizualului, Consiliul Național de Discriminare dacă este cazul, Jandarmeria a aplicat o amendă considerând că acele versuri încalcă prevederile legale și reprezintă contravenție.

Există o limită în oricine! Nimeni nu are voie să spună în public orice, oriunde, oricând, distrugându-ne valorile pe care o societate o are în construire (...). Eu nu spun că toate acestea se regăsesc în versurile acestui artist, el a intrat în vizor din cauza Untold, dacă era pe altă scenă nu îl băga nimeni în seamă. Când am să mă întâlnesc cu organizatorii Untold am să recomand să aibă un filtru prealabil, suplimentar. Când pui sigla Untold, legitimezi pe foarte mulți, iar eu nu pot să spun să îl invite la ăla sau pe ăla. Dar brandul îi obligă să aibă o atenție sporită”, a declarat primarul la postul radio Napoca Live.

CITEȘTE ȘI       -      Selly, reacție virală după ce Gheboasă a fost amendat de Jandarmerie după concertul de la Untold / video

„Eu mă bucur că există o astfel de dezbatere în societatea românească și trebuie să existe. Vreau să clarific câteva lucruri din punct de vedere legal. În articolul 30 din Constituție care începe la alineatul 2 cu fraza 'Cenzura de orice fel este interzisă'. Asta este diferența între democrație și dictatură. În dictatură orice era spus trebuia aprobat în prealabil (...).

Democrația pornește de la 'Cenzura de orice fel este interzisă, libertatea de creație este garantată', dar nu totul se poate ascunde în spatele libertății de exprimare și atunci vine Constituția foarte clar și spune în trei articole consecutive ce limite avem (...). Libertate totală nu există nici în jungla Amazoniană. Libertatea totală nu este specifică conviețuirii umane. Vine legea și spune 'Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii, îndemnul la război, la ură națională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau violență publică, precum și manifestările obscene contrat bunelor moravuri'. Aceste lucruri sunt interzise prin Constituție și oricine face acestea trebuie să se supună Constituției și regulilor prevăzute de ea”, a mai spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Cu un așa salariu la CNA, de drag analizezi textele lui Gheboasă, Nane, Killa Fonic, Satra Benz, Albert NBN, Amuly, Azteca și Ian. Dar există o întrebare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel