Scandal diplomatic Marea Britanie-Germania. Spionajul SUA, contagios
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
merkel cameron
merkel cameron

Ministrul de Externe al Germaniei, Guido Westerwelle, i-a cerut ambasadorului britanic la Berlin, Simon McDonald, să vină la minister și să discute raportul publicat de cotidianul The Independent, în care se spunea că Marea Britanie îi spiona pe nemți cu ajutorul unui echipament de înaltă tehnologie amplasat pe acoperișul clădirii reprezentanței diplomatice, transmite The Guardian.

"La cererea ministrului de Externe Westerwelle, ambasadorul britanic a fost invitat la discuții în incinta ministerului de Externe. Directorul departamentului European a cerut explicații referitoare la dezvălurile apărute în presa din Marea Britanie și a arătat că înregistrarea comunicațiilor din timpul unei misiuni diplomatice ar încălca legile internaționale", spune ministerul de Externe german, într-un comunicat de presă.

Documente obținute de americanul Edward Snowden arată că agenția de monitorizare a Regatului Unit a amplasat mai multe avanposturi de spionaj chiar în apropierea Bundestag-ului și a biroului cancelarului Angela Merkel, scrie The Independent.

Ambasada britanică a refuzat să comenteze raportul apărut în presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel