Data actualizării:
Data publicării:

Scandal cu salariile profesorilor. 8% sau 13%? Cât va fi creșterea? Marius Nistor: Inacceptabil așa ceva!

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor în Educație, spune că acțiunea Guvernului a fost un „test” de atitudine.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor în Educație, a vorbit public despre OUG-ul publicat de Guvern prin care menționa faptul că de la 1 ianuarie salariile profesorilor aveau să crească cu doar 8%, în loc de 13%, așa cum s-a promis de mai toți oamenii statului.

Ulterior, OUG-ul menționat a fost retras și înlocuit cu un altul în care este menționată creșterea de 13%. Acest lucru a ridicat multiple semne de întrebare, iar opinia lui Marius Nistor este că „guvernanții au dorit să testeze reacția celor afectați”. Ministerul Finanțelor a retras varianta cu 8% publicată „dintr-o eroare”.

„Noi știm foarte bine cu cât ar trebui să crească salariile. În conformitate cu ce s-a discutat la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu la o întâlnire la care a participat și un reprezentat al Ministerului Finanțelor creșterile salariile trebuie să fie de 20% pentru angajații din învățământ în două tranșe: 13% de la 1 ianuarie, și diferența de la 1 iunie. Pe baza discuțiilor purtate, plecăm de la o creștere a anvelopei salariale cu șase miliarde pentru educație. Ce au făcut anexele cu grilele de salarizare pentru anul 2024, anexe care au fost înaintate Ministerului de Finanțe.”, a spus Marius Nistor, pentru Antena 3 CNN.

Ce prevede „ordonanța trenuleț”: Salariile profesorilor vor crește cu doar 13% 

„Ministrul de Finanțe nu-mi răspunde la telefon. Am avut posibilitatea să-l aud vorbind într-o intervenție la un post de televiziune. Domnia sa spunea că e vorba de o eroare materială. În momentul de față eu zic că nu cred așa ceva. Înclin să cred că a fost un test al părerii salariaților din învățământ, dar noi suntem vigilenți. Este inacceptabilă o asemenea atitudine, o asemenea procedură. De când activez în administrația sindicală nu mi s-a întâmplat niciodată ca ministrul de Finanțe să iasă cu tot felul de variante de acte normative contradictorii cu tot ceea ce s-a vorbit în ultimul timp.”a mai zis Marius Nistor, pentru Antena 3 CNN.

„Colegii mei profesori sunt revoltați. Acest lucru nu face decât să mărească lipsa de credibilitate în clasa politică. Cum poți crede într-un politician care-și asumă angajamente și care ulterior vine și le reinterpretează. Domnul ministru de Finanțe nu răspunde. Cerem prim-ministrului să intervină categoric. Premierul nu mi-a răspuns la telefon, dar a venit această reacție, că a fost o eroare materială.”, a încheiat Marius Nistor, pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel