Data publicării:

Scandal cu pensiile. Cîțu, explicații pentru PSD: O zic pentru specialiștii ultimelor zile

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Florin Cîțu vine cu explicații pentru liderii PSD.

Propunerea PNL de scădere a contribuției la asigurări sociale de la 25% la 20% a dus la o adevărată dispută în coaliția de Guvernare. PSD susține că o astfel de măsură ar crește într-adevăr salariile, dar ar duce la scăderea pensiilor. Florin Cîțu îi contrazice și spune că pensiile nu se calculează în funcție de valoare contribuțiilor, ci de salariul brut.

„Punctajul la pensii se calculează în funcție de salariul brut, nu de valoarea contribuției. Asta o zic pentru specialiștii ultimelor zile. Scăderea contribuțiilor crește salariul net și nu afectează pensia”, a scris Florin Cîțu pe Instagram.

Singura soluție pentru creșterea salariilor

Președintele PSD a declarat, zilele trecute, că aceasta este singura măsură pentru a crește salariile. „Eu am propus o creştere a salariilor tuturor românilor – reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale. Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toţi românii. Pe noi ne interesează bunăstarea tuturor românilor şi astăzi există o singură măsură care poate să crească salariile tuturor românilor. Asta este reducerea contribuţiilor cu 5%.

Încă nu am avut succes în a-i convinge pe colegii mei de compromis că este cea mai bună măsură, dar nu voi înceta să vin cu argumente. Mai ales astăzi, când vedem cum cresc preţurile, puterea de cumpărare trebuie crescută şi trebuie crescută pentru toţi românii. Şi este singura variantă: reducerea contribuţiilor. Altă variantă nu există“, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă la Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel