Scandal cu mii de oameni. Primăria vrea să taie 100 de copaci
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
macheta Piata Centrala Bistrita
macheta Piata Centrala Bistrita
Primăria municipiului Bistrița vrea să defrișeze 100 de copaci pentru a moderniza Piața Centrală a orașului, în ciuda faptului că mii de cetățeni și-au exprimat dezaprobarea.

Peste 3000 de cetățeni au votat o petiție prin care au semnalat primăriei Bistrița că nu sunt de acord cu defrișarea copacilor. Câteva sute de bistrițeni chiar au venit în fața primăriei cu pancarte și au manifestat, joi, în timpul ședinței consiliului local în care urma să se decidă dacă Primăria va pune în aplicare proiectul de modernizare. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, consilierii locali au aprobat proiectul. 

Dale de beton în locul spațiului verde

Pentru modernizarea pieței centrale din Bistrița, primăria va accesa fonduri europene de 4,5 milioane de euro. Zona verde actuală va fi înlocuită cu dale de beton. Arhitectul care a conceput  planul de modernizare spune însă că temerile cetațenilor sunt nejustificate deși modernizarea va însemna renunțarea în totalitate la zonele cu iarbă, dispariția aleilor și tăierea copacilor. Proiectul presupune și plantarea de copaci în compensare, însă numărul acestora este mult mai mic. 

Vor mai fi proteste

Bistrițenii spun însă că vor continua protestele, mai ales că proiectul va fi pus în aplicare începând de anul viitor și speră ca până atunci să determine primăria să gasească altă soluție sau să îl sisteze. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel