Controversă cu închiderea magazinelor în weekend. Florin Barbu se contrazice și dă vina pe presă / „Ne scuzați că ne facem datoria!“
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a vorbit despre închiderea magazinelor în weekend.

Marți seară, la Antena 3 CNN, în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a sugerat că informația că magazinele ar urma să fie închise în weekend după o anumită oră ar fi, de fapt, o bombă de presă.

„Din punctul meu de vedere și din discuțiile avute, atât cu marii retaileri, cât și cu retaileri mici, procesatorii care au și zootehnie, și procesare, și distribuție, și vânzare, aceștia nu își doresc. Eu consider că nu ar trebui să închidem magazinele“, a spus ministrul Agriculturii.

„Ieri spuneați altceva, domnule ministru. Ieri puneați în discuție închiderea magazinelor după ora 13:00 în weekend“, a punctat jurnalista Sabina Iosub.

„Nu am spus eu acest lucru“, a precizat ministru.

„Am dat ieri înregistrare cu răspunsul dumneavoastră și ne întrebam care ar fi efectul, având în vedere că piața se face dimineața“, a adăugat jurnalista.

„După ora 13:00, sâmbăta și duminica, și piețele sunt închise“, a replicat ministrul.

„Tocmai! Am avut o discuție foarte clară cu producătorii și cu cei din retail și nu sunt de acord cu acest lucru. Nici noi nu ne permitem să obligăm oamenii să meargă la cumpărături când decidem noi“, a replicat ministrul.

„Dar de unde a pornit totul?“, a insistat Răzvan Dumitrescu.

„A fost o simplă discuție la Guvern, într-o întâlnire cu micii retaileri și o parte din distribuitori. Nici măcar retailerii nu au solicitat“, a spus ministrul.

„Din punctul meu de vedere, lucrul acesta nu se poate întâmpla“, a mai adăugat Florin Barbu.

„Deci nimeni nu vrea închiderea magazinelor, dar de ce a apărut, dacă nimeni nu vrea?“, a intervenit Sabina Iosub.

„Domnule ministru, cum ne-am trezit cu ditamai dezbatere publică? Trebuia să fi pornit de undeva povestea asta? Arătați-ne sursa!“, a intervenit Răzvan Dumitrescu.

„Închiderea magazinelor nu se poate face în acest moment. Cred că de la dumneavoastră ar trebui să știm cine a aruncat acest lucru în spațiul public“, a spus ministrul Barbu.

„Păi ne-am trezit cu o serie de politicieni care comentau povestea“, a replicat Răzvan Dumitrescu.

„Subiectul e dat de dumneavoastră, iar sursa trebuie să o știți dumneavoastră foarte bine“, a adăugat ministrul.

„Păi dacă dumneavoastră spuneți că ați avut discuții la Guvern, nu e normal ca presa să relateze?“, a întrebat jurnalistul.

„Sigur, dar nu noi am spus noi acest lucru“, a zis ministrul.

„Nu jurnaliștii au inventat subiectul, ci l-ați discutat dumneavoastră, politicienii, cu micii antreprenori și agricultorii. Sper că nu ați insinuat că este vorba despre o bombă fâsâită de presă“, a spus Sabina Iosub.

„Nu am spus asta! Niciun membru al Guvernului nu a spus asta în spațiul public“, a replicat ministrul.

„Nu, nu în spațiul public, ci în cadrul ședinței și s-a aflat pe surse acest lucru. Ne scuzați că ne facem datoria“, a mai zis jurnalista Sabina Iosub.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel