Scandal Bâstroe. Bogdan Chirieac: Administrația din România se dovedește depășită de cele mai elementare lucruri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre lucrările efectuate la canalul Bâstroe.

Ministerul Infrastructurii de la Kiev a anunțat de curând că lucrările efectuate la canalul Bâstroe au crescut adâncimea acestuia de la 3,9 metri la 6,5 metri. Din cauza acestui lucru, întreg ecosistemul deltaic ar avea de suferit, iar premierul Ciucă a anunțat în această dimineață că ambasadorul Ucrainei la București va fi prezent la Ministerul Afacerilor Externe acolo unde i se va solicita o aprobare din partea autorităților române pentru a se efectua verificări la lucrările care au avut loc pe Bâstroe.

De asemenea, săptămâna trecută, comisarul european Adina Vălean a precizat că „Ucraina a solicitat o introducere a brațului Chilia în rețeaua de transport principal europeană“, însă România și-a afirmat „obiecțiile“.

În plus, în weekend-ul ce tocmai a trecut, Ambasada Ucrainei la București a anunțat că a informat Administrația Fluvială a Dunării de Jos, aflată în subrdinea Ministerului Transporturilor, despre lucrările care au loc pe canalul Bâstroe.

Bogdan Chirieac, analist politic, a fost invitat la postul Antena 3 CNN, unde a făcut câteva precizări despre incapacitatea autorităților române de a rezolva această problemă și de a salva ecosistemul din Delta Dunării

„Guvernul României a aflat despre adâncirea canalului Bâstroe din presă. Tot presa a aflat că Ministerul Transporturilor, al domnului Grindeanu, și-a dat acordul pentru navele care transportă cereale pe canalul Bâstroe să iasă în Mara Neagră. Se pare că nu s-a gândit nimeni că e nevoie de o adâncire a canalului“, a punctat analistul politic.

CITEȘTE ȘI     -      Dragări pe Bâstroe. Din punct de vedere militar, utilitatea canalului Bâstroe, egală cu zero. Se află în Ucraina și e posibil să fie atacat cu rachete din Marea Neagră în orice zi

Chirieac: Distrugen cel mai important ecosistem din Europa

„După ce s-a aflat, toată lumea s-a inflamat și Ministerul Transporturilor dă vina pe Ministerul Afacerilor Externe, MAE dă vina pe Ministerul Mediului și tot așa, ne aflăm în această situație aberantă în care administrația din România se dovedește depășită de cele mai elementare lucruri.

Chestiunea cu Bâstroe e veche de 20 de ani, la vremea respectivă România nu a reușit să convingă Ucraina să oprească distrugerea Deltei Dunării i a oprit-o Europa și ONG-urile. Mă întreb acum dacă ONG-urile care au blocat zeci de ani autostrăzile din România din cauza gândacului croitor au ceva de spus vis-a-vis de distrugerea celui mai important ecosistem din întreaga Europă, Delta Dunării. Distrugem cel mai important ecosistem din Europa, Delta Dunării“, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Consilierul lui Zelenski, întrebat despre lucrările pe Bâstroe: Cred că avem acum și alte priorități, e război!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel