Data actualizării:
Data publicării:

Scandal apă Bucureşti. Slăbiciune înspăimântătoare a statului român

Autor: Bogdan Chirieac | Categorie: Stiri
WhatsApp
București
București

Scandalul calităţii apei din Bucureşti este departe de a se fi încheiat şi ies la iveală lucruri neştiute până acum şi probleme legate de modul în care autorităţile reacţionează în astfel de cazuri. 

În plin scandal privind calitatea apei din Bucureşti - statul român nu ar avea voie să comunice despre ce se întâmplă cu apa potabilă din Capitală pentru că s-a prevăzut în contract ca orice comunicare legată de acest lucru să se facă doar cu acordul celeilalte părţi: adică statul trebuie să ceară acordul companiei pentru a anunţa populaţia în cazul în care sunt probleme cu apa.

Este vorba de slăbiciunea înspăimântătoare a statului român. Traian Băsescu a înţeles, după ce domnul Vântu i-a spus să-şi întărească statul, că un stat puternic e acela care te ridică de acasă la şase dimineaţa, vinovat-nevinovat. Nu. Un stat puternic este un stat în care nu există astfel de aberaţii: o companie comercială poate otrăvi populaţia iar statul nu are drept să comunice acest lucru publicului fără acordul companiei respective.

Acest lucru nu cred că se mai întâmplă nici în Republica Centrafricană. Până acum, singura poziţie a unui om politic - o să râdeţi - vizavi de Apa Nova şi ce se întâmplă la Bucureşti a fost cea a lui Marian Vanghelie care a spus 'naţionalizaţi Apa Nova. E o poziţie. Nu spun că aşa trebuie făcut că nu ştiu. Dar e, totuşi, o poziţie. Până acum nu s-a făcut nimic. Ăştia pare că otrăvesc populaţia - că nu mai ştie nimeni - şi tu nu ai voie să comunici publicului, pentru că aşa ai semnat contractul de privatizare. Situaţia e cumplită din acest punct de vedere.

Cine plăteşte pentru asta?

Văd că e amoniu în apă. Au băgat clor de nu mai poate bea lumea apă de la robinet. Ceva trebuie făcut şi cine plăteşte pentru asta? Că preţul la apă de când s-a privatizat compania de apă şi canal a crescut de nu ştiu câte ori iar profiturile sunt cum sunt. Acum ne-am lovit de apă dar nu ştim ce e la petrol, la bănci, la gaze, nu ştim. Deocamdată e un impact fiindcă aproape trei milioane de oameni din Bucureşti au o problemă cu apa de la robinet.

Vezi şi: Klaus Iohannis, întâlnire cu Jeremy Hunt şi Federica Mogherini

Răceală și gripă. Așa porți corect masca de protecție

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel