Scanarea retinei - un pas către depistarea timpurie a maladiei Alzheimer
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
examen oftalmologic
examen oftalmologic

O simplă scanare a retinei ar putea ajuta, în viitor, la depistarea în stadiu incipient a maladiei Alzheimer, cel puţin aşa sugerează un nou studiu medical, citat de  www.netdoctor.co.uk.

Autor: Iulia Marin

Cercetătorii de la Commonwealth Scientific şi de la Organizaţia de Cercetare Industrială din Australia susţin că modificările vaselor de sânge din globul ocular ar putea ajuta la descoperirea timpurie a maladiei Alzheimer.

În cadrul studiului realizat de australieni, au participat 13 bolnavi de Alzheimer, 13 persoane cu disfuncţii cognitive minore şi 100 de voluntari clinic sănătoşi. Cercetările s-au bazat pe fotografii care comparau structura vaselor de sânge ale celor sănătoşi, precum şi ale participanţilor care sufereau de Alzheimer. Diferenţele găsite au constat cu precădere în structura şi în grosimea vaselor de sânge.

Cercetătorii şi-au prezentat descoperirea săptămâna aceasta, în cadrul Conferinţei Internaţionale a Asociaţiei Americane împotriva Maladiei Alzheimer de la Paris, susţinând că, în viitor, scanarea retinei ar putea fi folosită ca prim pas de diagnosticare, urmând ca eventualele tomografii cerebrale să confirme ipoteza.

Rebecca Wood, director executiv al Alzheimer Research din Marea Britanie, afirmă că rezultatele cercetării, deşi promiţătoare, nu sunt suficient de elaborate, urmând ca munca din spatele acestei cercetări să fie “completată prin studii mai ample.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel