Urmărește emisiunea live
Savantul Emil Racoviță, omagiat de Google printr-un Doodle special
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp

Pe data de 15 noiembrie 2013, Emil Racoviță este omagiat de Google printr-un Doodle special. 

Chipul omului de știință apare pe sigla Google, la cei 145 de ani de la nașterea savantului care a rămas în istorie datorită descoperirilor sale în domeniul biologiei și speologiei.

Emil Racoviță s-a născut la Vaslui. Printre primii oameni de cultură de la care Racoviță a primit educație, în perioada școlii, a fost chiar scriitorul Ion Creangă. Ajuns la vârsta studenției, Emil Racoviță a plecat la Paris, unde a studiat Dreptul, chiar dacă între timp devenise pasionat de domeniul științelor naturale. Emil Racoviță a mers pe acest drum și, după cum arată Wikipedia, a urmat cursurile Facultății de Științe din Sorbona, îndrumat de nume mari din această ramură.

După ce și-a dat doctoratul în Științe, marele savant, sărbătorit pe data de 15 noiembrie de Google printr-un Doodle, a început să exploateze natura și a studiat o mulțime de specii și de plante.

Internauții care accesează vineri celebrul motor de căutare, 15 noiembrie 2013, își amintesc cine a fost Emil Racoviță, imaginea savantului fiind înconjurată de fel de fel de vietăți oceanice cu referire la expediția pe care el a făcut-o în Antarctica, la bordul navel Belgique.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel