Satu Mare: Persoanele expropriate pentru centura de ocolire mai trebuie să aştepte un an pentru despăgubiri
Persoanele pe a căror terenuri a început construcţia centurii de ocolire a municipiului Satu Mare mai au de aşteptat încă aproximativ un an până când îşi vor primi banii, procedura de expropriere fiind foarte stufoasă, a declarat viceprimarul Adrian Albu, joi, în şedinţa Consiliului Local.
El a explicat că demersurile au fost făcute de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar paşii sunt mulţi şi stufoşi.
"Exproprierile sunt pe baza unui studiu de fezabilitate foarte prost alcătuit. În sfârşit, este în derulare, în luna ianuarie a început, noi suntem la sfârşitul lunii august şi nu s-a finalizat desemnarea unei firme care va face cadastrarea terenului. Din momentul în care va fi o firmă câştigătoare, ea va avea nevoie de aproximativ şase luni ca să facă studiile de cadastrare, după cele şase luni se trece la semnarea unor procese verbale, după care se vor înmâna extrasele CF, pe urmă într-un interval de încă trei luni şi şase luni trebuie redactată o altă hotărâre de guvern care să fie foarte exactă şi sunt 488 de poziţii acolo. După aceea se va trece la plătirea sumelor pentru cei care au fost expropriaţi. Este o procedură foarte stufoasă", a spus Albu.
Lucrările la centura de ocolire au început în iulie 2018. Contractul de execuţie pentru centura de ocolire a municipiului Satu Mare a fost câştigat de asocierea Itinera SPA - Collini Lavori SPA - Via Design SRL şi semnat în noiembrie 2015.
Traseul centurii de ocolire se desprinde din DN 19A, trece pe lângă Parcul industrial, traversează DN 19 Satu Mare - Oradea, traversează râul Someş şi se intersectează cu DN 19 Satu Mare - Baia Mare. Valoarea contractului este de 68 de milioane de euro fără TVA, având o lungime de aproximativ 20 de km, din care jumătate este cu patru benzi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News