Data publicării:

Satiră virală despre turcul Yusuf Dikec, după ce a luat argintul la proba la Tir: „Sharon, dacă te uiți la asta, îmi vreau câinele înapoi”

Autor: Liana Ganea | Categorie: Sport
WhatsApp
foto: Facebook, The Sports Memery
foto: Facebook, The Sports Memery
A făcut istorie după ce a obținut medalia de argint la proba de tir de la Jocurile Olimpice de la Paris cu o atitudine ceva mai... aparte. Fără să fi purtat echipament ca toți ceilalți, îmbrăcat într-un tricou simplu, cu mâna în buzunar, fără ochelari și căști de protecție și cu o degajare de invidiat, Dikec a devenit viral în secunda doi!

Yusuf Dikec, în vârstă de 51 de ani și sergent major în Jandarmeria turcă, a captat atenția rețelelor sociale datorită stilului său neobișnuit de a participa la concursul de tir. Spre deosebire de ceilalți concurenți, Dikec s-a prezentat cu o mână în buzunar, fără lentile speciale și fără ochelari sau căști. A susținut proba ca un adevărat profesionist și a câștigat. Bărbatul nu e nou la Olimpiadă, ci participă regulat încă din 2008, însă până acum nu a câștigat niciun titlul. 

În ciuda abordării sale cu totul neconvenționale, Dikec și partenera sa, Sevval Ilayda, au reușit să obțină prima medalie din istoria Turciei la tir în cadrul Jocurilor Olimpice. Imaginea sa, țintind cu o mână în buzunar și cealaltă pe pistol, a devenit rapid virală pe rețelele sociale.

După victorie, pe internet au început să apară tot felul de meme-uri și postări de tip pamflet care au adunat sute de mii de reacții.

Una dintre ele este postarea de mai jos, încă activă pe Facebook, pe pagina dedicată memeuri-lor The Sports Memery, pe care mulți au luat-o, inițial, de bună, însă descrierea paginii de Facebook notează clar că nimic postat nu este real. 

Pe scurt, descrierea din dreptul fotografiei dă de înțeles următoarele:

”O ceartă cu soția l-a adus pe podium

Bărbatul de 52 de ani, care lucrează ca mecanic într-un mic garaj din Istanbul, recunoaște că a tras pentru prima dată în timpul unei medieri de divorț deosebit de frustrante. Atunci a fost momentul când a pus mâna pe o armă  și, de-acolo mai departe, a ajuns campion astăzi.

"N-am crezut niciodată că voi fi aici", a spus Yusuf, ridicând din umeri nonșalant. „Îmi doresc doar un weekend cu copiii”.

Abordarea lui neconvențională – fără echipament de specialitate, fără regim de antrenament și o garderobă constând doar din blugii lui de zi cu zi și un tricou banal – i-a derutat pe trăgătorii profesioniști. „Apare pur și simplu, trage o rundă aproape perfectă și apoi întreabă dacă este o zonă pentru fumat în apropiere”.

După ce a câștigat argintul, Yusuf a urcat fără emoții pe podiumul olimpic și a declarat: „Sharon, dacă te uiți la asta, îmi vreau câinele înapoi””. 

Precizăm, încă o dată, că situația este un pamflet dat de imaginea turcului. 

Avalanșă de meme-uri cu "pistolarul rebel"

Un meme care cirulă intens în online este cel în care sportivul este portretizat, în mod fals, cu o țigară în gură. La descriere apare: "Dacă fumatul ar fi fost permis la Jocurile Olimpice, Dikec ar fi luat aurul!"

Sute de astfel de mesaje circulă în online, dar și meme-uri care de care mai haioase care au fost și sunt încă distribuite pe rețelele sociale. Mai jos, o selecție:

Foto: 9GAG

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel