Satelitul lui Jupiter, Europa. Descoperire UIMITOARE
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O nouă descoperire cu privire la gheața de pe satelitul lui Jupiter, Europa, ar putea arunca în aer studiile cercetătorilor.

O nouă descoperire a cercetătorilor, cu privire la unul dintre sateliții planetei Jupiter, Europa, poate să ne aducă niște detalii uluitoare privitoare la gheața de pe satelit. Sub suprafața înghețată a Europei, oamenii de știință spun că există un ocean uriaș: un vast rezervor de apă care ar putea reprezenta una dintre cele mai bune șanse de a găsi viață în sistemul solar.

Gheața de pe Europa, proprietate uimitoare

Conform ultimelor cercetări, gheața de pe Europa ar putea avea proprietatea de a străluci în întuneric. Într-un nou studiu, o echipă condusă de fizicianul Murthy Gudipati de la Caltech și Laboratorul de propulsie cu jet al NASA, sugerează că radiațiile din câmpul magnetic al lui Jupiter ar putea induce strălucirea pe suprafața înghețată care acoperă Europa, datorită reacțiilor cu chimia gheții.

„Suprafața Europei experimentează continuu fluxuri mari de particule încărcate, datorită prezenței câmpului magnetic puternic al lui Jupiter. Aceste particule încărcate cu energie ridicată, inclusiv electroni, interacționează cu suprafața bogată în gheață și sare, rezultând procese fizice și chimice complexe”, explică cercetătorii în lucrarea lor.

Supoziția va putea fi probată în deceniul următor

Cu toate acestea, în următorul deceniu am putea avea o certitudine cu privire la luminiscența gheții de pe Europa, când nava spațială Europa Clipper a NASA va aseleniza și va avea șansa de a surprinde imagini cu fenomenul, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel