Satan 2. Rusia a testat racheta-monstru. Efecte devastatoare
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Rusia a testat  racheta balistică intercontinentală RS-28 Sarmat, botezată de NATO cu numele de Satan 2. Efectele noii rachete are un impact devastator.

Rachetă balistică intercontinentală RS-28 Sarmat poate transporta 12 focoase nucleare pe o distanţă de 10.000 de kilometri, potrivit unui comunicat al  Ministerul Apărării de la Moscova, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

"Acest nou test efectuat la cosmodromul Pleseţk a confirmat caracteristicile rachetei în timpul fazelor de prelansare şi de zbor iniţial", precizează sursa citată.

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Iuri Borisov, a declarat recent că industria naţională de apărare este pregătită să producă un număr mare de rachete balistice intercontinentale Sarmat, pentru a înlocui rachetele învechite Satan. El a menţionat că noua generaţie de rachete poate să lovească portavioane, distrugătoare şi crucişătoare.

Serghei Karakaiev, comandantul Forţelor Strategice Ruse, a anunţat că Rusia va efectua în 2018 de două ori mai multe teste cu rachete balistice decât în 2017.

[citeste si]

De altfel, Vladimir Putin a anunţat la începutul acestei luni că Rusia deţine arme hipersonice care asigură o invulnerabilitate la sistemele de apărare antirachetă şi o rază de acţiune mai mare decât în cazul altor rachete balistice.

RS-28 Sarmat, cea mai mare rachetă balistică intercontinentală rusească de până acum, este dotată cu un focos termonuclear.

Sarmat reprezintă răspunsul Rusiei la politica SUA de amplasare a  scutului antirachetă de pe teritoriul  Europa. Racheta va intra în producție în anul 2018, potrivit dezvoltatorilor, noua rachetă urmând să înlocuiască familia de rachete balistice intercontinentale, RS-36, care se află în serviciu din anii 1970-1980.

Această armă letală are capacitatea de a transporta o încărcătură nucleară de 50 de megatone, de 2000 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima şi Nagasaki, scrie Daily Mail.

Racheta se poate deplasa cu 7 km pe secundă, cu 16 focoase, şi o rază de acţiune de 10000 de kilometri,  această armă permițând  să şteargă  orice oraş din vestul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel