Șase tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș au fost transportate cu elicopterul la peste 2.000 de metri altitudine / galerie foto
Un elicopter a transportat 6 tone de materiale în Munții Făgăraș, pentru marcarea traseelor.
Un elicopter a transportat duminică 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora pentru noile trasee ce vor fi marcate în Munții Făgăraș, anunță Consiliul Județean Sibiu într-un comunicat de presă.
Este pentru prima dată când este folosit un elicopter într-o operațiune de acest gen, în județ, materialele fiind încărcate din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan.
„Rolul pe care ni l-am asumat în acest proiect de suflet, dedicat oamenilor ce iubesc natura și turismul sustenabil, ne determină să facem pași rapizi și fermi pentru a crește siguranța turiștilor veniți în Munții Făgăraș. Îi asigur pe toți cei ce ne vor fi oaspeți pe traseele cuprinse în Programul „Anii Drumeției”, că vor avea parte de tot suportul nostru pentru ca orele sau zilele petrecute aici să se transforme în experiențe de neuitat!” a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii.
Gestionarea activității a fost asigurată de echipa tehnică a Programului „Anii Drumeției”, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației „În Slujba Muntelui”, scrie TurnulSfatului.
Povestea reconstrucției ecologice din zona Munților Făgăraș. ING Bank și Fundația Conservation Carpathia propun să te implici
În fiecare zi, mii de povești și amintiri sunt tăiate din memoria colectivă, odată cu arborii. Deși România deține cele mai mari suprafețe de păduri virgine din Europa, țara a pierdut 10% din acestea în ultimul secol, dintre care 4,9% doar în anii 2000-2021. Fenomenul despăduririlor este cu atât mai îngrijorător cu cât suprafața regenerată este în scădere.
Conform celor mai recente date, în 2019 s-au reîmpădurit 24.459 de hectare, mai puțin decât în 2015, atunci când suprafața reîmpădurită a fost de 28.750 de hectare. Mai mult decât atât, în prezent, doar 29% din suprafața României este acoperită de păduri, sub media europeană estimată la 38%.
Astfel, ING Bank și Fundația Conservation Carpathia continuă un parteneriat început anul trecut și au lansat o campanie de strângere de donații cu scopul de a contribui la reconstrucția ecologică din zone tăiate în Munții Făgăraș (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News