Şase poliţişti de frontieră reţinuţi pentru luare de mită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Şase dintre cei şapte poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost reținuți pentru luare de mită.

Şase dintre cei şapte poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu - Rutier, suspectaţi de luare de mită şi conduşi la audieri în urma unei percheziţii efectuate miercuri dimineaţa, au fost reţinuţi.

Ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Giurgiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat miercuri dimineaţa, la PTF Giurgiu - Rutier, o percheziţie în urma căreia şapte agenţi de poliţie de frontieră suspectaţi de infracţiuni de corupţie au fost conduşi la audieri.

Procurorul de caz a dispus ca unul dintre poliţiştii suspectaţi în dosar să fie cercetat în stare de libertate, iar ceilalţi şase poliţişti au fost reţinuţi.

Potrivit unui comunicat DGA, poliţiştii ar fi pretins şi primit bani de la conducători auto care au tranzitat frontiera spre intrarea în România în legătură cu efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor, bagajelor, mărfurilor ori pentru a nu constata abateri ale şoferilor la regimul de frontieră.

"Conform cercetărilor, în perioada ianuarie-mai 2019, poliţiştii de frontieră au pretins şi primit sume de bani de la conducători auto ai unor autovehicule ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuţii de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor şi/sau bagajelor (marfa din autovehicule). În unele situaţii, poliţiştii au pretins şi primit sume de bani, pentru a nu constata contravenţii/infracţiuni la regimul de frontieră săvârşite de către conducătorii auto", se precizează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel