Șase perechi de produse, a căror combinație este bună pentru sănătate: profită de ele pentru a asimila toți nutrienții
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Șase perechi de produse, a căror combinație este bună pentru sănătate, profită de ele pentru a asimila toți nutrienții. Sursa foto: freepik.com
Șase perechi de produse, a căror combinație este bună pentru sănătate, profită de ele pentru a asimila toți nutrienții. Sursa foto: freepik.com
Absolut toate legumele, fructele și fructele de pădure conțin nutrienții necesari unei persoane. 

Combinația unora dintre ele poate preveni și promova absorbția vitaminelor și mineralelor. Toată lumea știe că doar o alimentație adecvată poate menține un nivel optim de sănătate. Prin urmare, este atât de important să includeți în dietă alimente bogate în nutrienți.

În afară de asta, consumul anumitor alimente împreună ajută la absorbția cantității maxime de vitamine și minerale conținute în ele.

Ce combinații de alimente sunt bune pentru sănătate?

Spanac + căpșuni. Ph-ul stomacului încetinește absorbția fierului din alimentele vegetale. Cu toate acestea, vitamina C poate ajuta în acest sens. Aciditatea sa face mineralul mai digerabil. Adăugarea a 100 de miligrame de acid ascorbic poate crește absorbția fierului de până la 4 ori.

Un prim exemplu sunt căpșunile și spanacul. O altă combinație reușită de vitamina C și fier este fasolea neagră + ardeiul roșu.

Uleiul din semințe de morcov, util pentru frumusețe și sănătate. Iată cum trebuie să-l folosești

Legume crude + ouă. Multe legume crude conțin caroteni, care joacă un rol important în întărirea vederii și combaterea multor boli. Dar carotenoizii sunt prost digerați în corpul uman. Grăsimea conținută în gălbenușurile de ouă le poate ajuta să se asimileze.

Dacă mănânci două-trei ouă fierte cu legume proaspete, atunci carotenoizii sunt absorbiți de peste 3 ori mai mult decât dacă sunt consumați singuri.

Plimbă-te, zilnic, câte 30 de minute: șapte motive pentru care trebuie să ieși din casă

Turmeric + piper negru. Turmericul conține o substanță, numită curcumină. Datorită acestui fapt, condimentul poate preveni și trata bolile neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice, autoimune și maligne. Dar intestinul uman are dificultăți în a digera curcumina.

Piperina, componenta principală a piperului negru, vine în ajutor. Adăugarea a doar 20 de miligrame de piperină la 2 grame de turmeric crește biodisponibilitatea acestuia cu 2000%.

Atenție: Abuzul de turmeric crește riscul de pietre la rinichi.

Alimentele care subțiază sângele: acestea sunt cele mai bune anticoagulante naturale

Salată + dressing pe bază de ulei. Adaugă câteva grăsimi sănătoase în salată. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu un dressing pe bază de ulei. Grăsimea va ajuta la absorbția mai multor caroteni din salată.

Carne + rozmarin. Aminele heterociclice se formează atunci când carnea este gătită la temperaturi ridicate. Se crede că aceste substanțe pot duce la dezvoltarea anumitor tipuri de cancer. Rozmarinul conține antioxidanți care ajută la prevenirea formării acestor compuși periculoși.

Adaugă rozmarin înainte de a găti carnea, iar acest lucru reduce conținutul de amine heterociclice din vasul finit cu 50-90%.

Pericolele zahărului pentru sănătate: iată motivele pentru care ar trebui să-l excluzi din dieta ta

Cartofi dulci + spanac. Cartofii dulci sunt bogați în vitamina A. Dar corpul uman are nevoie de zinc pentru a-l transporta în sânge. Prin urmare, este necesar să se consume simultan alimente care conțin ambii acești nutrienți. De exemplu, spanac și cartofi dulci.

Așa că data viitoare când gătești cina sau prânzul, încearcă să profiți la maximum de ea, nu numai pentru plăcerea gastronomică, ci și pentru beneficii maxime pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel