Data publicării:
Șase motive pentru care pisica miaună noaptea
Pisica ta poate mieuna noaptea pentru că se simte plictisită, singură sau doar vrea sa iasă afară. Dacă pisica ta nu se oprește din mieunat noaptea, chiar și atunci când are mult timp de joacă, alte cauze de luat în considerare sunt bolile tiroidei sau ale rinichilor.
Dacă ai o pisicuță care miaună noaptea, este firesc să te întrebi de ce o face. Există șase motive comune pentru care pisicuța face acest lucru.
1. Pisicile sunt în mod natural mai active noaptea
Plânsul pisicii noaptea poate avea mult de-a face cu faptul că sunt mai active, în mod natural, la anumite ore ale nopții. Deși se crede că pisicile sunt nocturne, acest lucru nu este neapărat adevărat. Cu toate acestea, sunt mai active, în mod natural, la amurg și în zori. Deși multe pisici se adaptează la rutina stăpânilor lor, această tendință crepusculară înseamnă că pisica ta poate fi deosebit de activă la primele ore ale dimineții, când restul casei doarme.
Pisicile mai tinere au tendința de a fi mai active noaptea, deoarece instinctele lor le spun că acesta este un moment grozav pentru vânătoare. Pe măsură ce se maturizează, totuși, este posibil ca ritmul lor să se adapteze la cel al restului gospodăriei, ceea ce, sperăm, poate însemna mai puține plânsete de pisică în timpul nopții.
2. Pisica poate fi plictisită
Pisica poate plânge noaptea pentru că s-a plictisit sau pentru că nu s-a obosit suficient în timpul zilei. Jocul activ înainte de culcare poate ajuta pentru a fi mai obosită noaptea, la fel ca și încercarea de a-și menține mintea activă și fericită în timpul zilei. Felina care miaună noaptea poate căuta atenție.
Deși este important să te ocupi de nevoile pisicii tale, respectarea constantă a solicitărilor ei o poate face să solicite mai des, așa că, dacă se întâmplă frecvent, încearcă să nu cedezi prea des. Dacă ții o pisică în interior fără acces la spațiul exterior, va trebui să îți faci timp pentru a te juca cu ea pe parcursul zilei, în caz contrar, aceasta ar putea deveni gălăgioasă în timpul nopții.
3. Boală a tiroidei sau a rinichilor
Dacă pisica ta miaună noaptea în mod frecvent, este o idee bună să te consulți cu un veterinar pentru a-i verifica starea de sănătate. Acest lucru se datorează faptului că vocalizarea excesivă, inclusiv noaptea, poate fi un semn al unei boli tiroidiene sau renale.
4. Un simptom al îmbătrânirii dacă pisica ta este în vârstă
Îmbătrânirea ne afectează pe toți, iar pisicile nu sunt diferite. Pe măsură ce îmbătrânesc, este posibil ca efectele îmbătrânirii asupra creierului să dezorienteze pisica. CDS (Sindromul de disfuncție cognitivă) este direct legat de efectul îmbătrânirii asupra creierului unei pisici și poate avea o varietate de simptome, printre care mieunatul în timpul nopții.
5. Pisicile se pot simți închise
Dacă pisica ta stă în aer liber în timpul zilei și o ții în casă noaptea, există șanse mari ca ea să plângă pentru că se simte prinsă. Ia în considerare instalarea unei clapete pentru pisici și las-o să iasă noaptea, astfel încât să fie liberă să-și consume energia afară.
6. Sunete de împerechere
După cum mulți dintre noi știm, țipetele extrem de puternice ale pisicilor pot fi sunete de împerechere.
Oricare ar fi elementul declanșator al sunetelor nocturne ale pisicii tale, nu ar trebui să ignori plânsul. Pisica ta încearcă să-ți spună ceva, dar nu este întotdeauna ușor pentru proprietari să-și dea seama ce este, potrivit Purina.co.uk.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News