Șase morți și o persoană dispărută în urma surpării unei mine ilegale de aur în Indonezia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Șase morți și o persoană dispărută în urma surpării unei mine ilegale de aur în Indonezia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Șase morți și o persoană dispărută în urma surpării unei mine ilegale de aur în Indonezia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Şase persoane au murit și o alta este în continuare dată dispărută în urma unei alunecări de teren care a îngropat mai mulţi muncitori care lucrau pe un sit minier ilegal de exploatare a aurului, în provincia indoneziană Sulawesi Central, au anunţat joi autorităţile, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

16 mineri au fost salvaţi în urma alunecării de teren care a avut loc miercuri seară în districtul Parigi Moutong, a precizat Haris Supriadi, şeful agenţiei locale de căutare şi salvare. Alți șase și-au pierdut viața, în vreme ce salvatorii caută un dispărut, scrie digi24.ro.

„Printre cei găsiţi decedaţi se aflau un soţ şi soţia acestuia”, a mai spus Haris Supriadi.

Puţul minei s-a prăbuşit la circa 30 de minute după ce a început să plouă torenţial, muncitorii fiind îngropaţi sub aproape 20 de metri de noroi dens, a spus Raditya Jati, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Managementul Dezastrelor.

„Au venit mulţi oameni după ce au auzit că se găseşte o cantitate substanţială de aur şi s-au înghesuit să intre în puţul îngust”, a precizat Raditya.

Circa 100 de persoane lucrau în mină în acel moment, dar cei mai mulţi au reuşit să se salveze, a mai spus el. Soldaţi, poliţişti şi rezidenţi locali s-au alăturat operaţiunii de căutare a celor dispăruţi, a precizat acesta. În siturile miniere artizanale din Indonezia se produc frecvent accidente mortale. Peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în dezastre similare anul acesta. Folosirea extinsă a mercurului în cazul mineritului la scară redusă provoacă totodată diverse probleme de sănătate, au precizat experţii, precizează Publika.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel