Șase ierburi aromatice din bucătăria mexicană. Mâncarea va fi mai aromată, picantă și delicioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Șase ierburi aromatice din bucătăria mexicană. Mâncarea va fi mai aromată, picantă și delicioasă. Sursa foto: freepik.com
Șase ierburi aromatice din bucătăria mexicană. Mâncarea va fi mai aromată, picantă și delicioasă. Sursa foto: freepik.com
Bucătăria mexicană este renumită prin condimentele și ierburile aromatice folosite în rețete. De la salsa la supe, în toate există ierburi aromatice, proaspete sau uscate, care adaugă personalitate, aromă și expresie preparatelor.

Află din acest articol care sunt cele mai populare ierburi aromatice din bucătăria mexicană 

Coriandru este una dintre cele mai populare ierburi din bucătăria mexicană. Gustul său caracteristic se găsește aproape în toate rețetele. Coriandrul adaugă rețetelor prospețime și gustul picant. În plus, coriandrul poate fi folosit în diferite moduri, deoarece are „două personalități”. În sosuri, supe, tocănițe se adaugă atât frunzele verzi, cât și semințe.

Fructele și legumele nespălate sunt periculoase! Cum să le speli corect

Oregano este foarte popular atât în ​​bucătăria mediteraneană, cât și în cea mexicană. Experimentează cu oregano pentru a adăuga o aromă exotică mâncărurilor tale preferate. Reține că oregano mexican este diferit de oregano mediteranean, aroma sa fiind mai blândă și mai puțin intensă.

Cimbrul este folosit în multe feluri de mâncare mexicane. Gustul său, cald și expresiv, se potrivește bine cu mâncărurile picante. Când cimbrul este înghețat, aroma lui devine mai pronunțată. Ține cont de acest lucru dacă folosești cimbru congelat.

Leurda, un superaliment de primăvară. Care sunt beneficiile și ce poți găti din această plantă uimitoare

Pătrunjelul este o altă plantă care adaugă aromă și un gust picant mâncării. Gustul său strălucitor completează perfect salsa. Cel mai bine este să folosești pătrunjel proaspăt. Din fericire, îl poți crește acasă destul de ușor, chiar și iarna.

Menta ocupă un loc important în bucătăria mexicană. Are o aromă bogată și funcționează la fel de bine în felurile principale, salate, băuturi și deserturi, fiind un condiment versatil! Dar este important să nu exagerezi.

O rețetă unică de chiftele cu brânză la tigaie: nu ai mai gătit niciodată așa ceva

Maghiranul este o plantă incredibil de bogată, cu o profunzime și o aromă asemănătoare cu cea de oregano, dar mai complexă. Nu este de mirare că maghiranul se potrivește atât de bine în rețetele bucătăriei latino-americane. Acesta este un condiment obligatoriu în bucătărie dacă îți place să gătești rețete mexicane.

 

Vezi și: Nu aruncați niciodată tulpinile de verdeață: iată cum le puteți folosi. Cinci secrete, dezvăluite de bucătari

Verdețurile sunt bogate în vitamine și minerale utile, care saturează organismul cu tot ce are nevoie. De obicei, în rețete folosim doar frunze moi, iar tulpinile dure sunt aruncate în coșul de gunoi. Dar este greșit să faceți asta, deoarece tulpinile au același gust și vitamine ca și frunzele.

Bucătarii cu experiență au dezvăluit 5 moduri originale cum puteți folosi tulpinile de pătrunjel, mărar, busuioc, coriandru și alte verdețuri pentru a nu le arunca.

Pui la cuptor, umplut cu fructe uscate, o mâncare populară din bucătăria poloneză

Condimente în supă. În supă se pot adăuga tulpinile de verdeață, uscate sau proaspete, pentru a-i conferi un gust și o aromă mai bogate. Pentru acest lucru, tulpinile pot fi tocate mărunt și adăugate la sfârșitul gătitului.

Sare aromatică. Sarea cu ierburi poate fi cumpărată din magazin, dar o puteți pregăti chiar acasă. Doar uscați tulpinile de verdeață, pisați-le într-un blender și adăugați-le în sare. Ca rezultat vei obține o sare cu condimente.

O gustare rapidă din foietaj și sparanghel. Surprinde-ți familia!

Sos delicios. Puneți tulpinile verzi, tăiate mărunt, în ulei, adăugați condimentele preferate, sare și zeama de lămâie. Veți obține un sos excelent pentru salate.

Pesto de ierburi. Tulpinile de busuioc sunt perfecte pentru a face sosul italian. Tăiați-le, puneți-le într-un blender, adăugați ulei de măsline, sare, un cățel de usturoi și amestecați. În pesto se adaugă nuci de pin și parmezan ras.

Pentru friptură. Pentru a da cărnii o aromă deosebită, puneți tulpini verzi, atunci când o coaceți în cuptor. După gătit, doar îndepărtați tulpinile. Trebuie să vă asigurați, însă, că tulpinile nu se ard în timpul coacerii.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel