Șase alimente înșelătoare, care îngrașă. Toți le consumă în speranța că vor slăbi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Șase alimente înșelătoare, care îngrașă. Toți le consumă în speranța că vor slăbi. Sursa - pixabay.com
Șase alimente înșelătoare, care îngrașă. Toți le consumă în speranța că vor slăbi. Sursa - pixabay.com
Pentru a pierde în greutate, multe persoane își impun restricții alimentare, timp de câteva zile, iar apoi își recăpătă greutatea pierdută.

Pentru a pierde kilogramele în plus, altele sar peste micul dejun sau masa de prânz. Seara ajung acasă flămânde și mănâncă tot ce găsesc în frigider.

Mai sunt și persoane care își impun o dietă pentru prânz și cină, dar le este foame în timpul zilei. Așa că se trezesc mâncând diferite gustări. În toate aceste cazuri, este dificil să slăbească semnificativ, fără a recăpăta kilogramele pierdute. 

Alimentația personalizată crește nivelul energetic, biodisponibilitatea și absorbția micronutrienților

Sunt persoane care cred că unele alimente sunt potrivite pentru reducerea kilogramelor, dar se trezesc cu efectul opus. 

Cea mai bună soluție pentru a începe un regim alimentar este să consultați un medic. Cei care sunt ușor supraponderali, pot adopta, timp de câteva săptămâni, obiceiuri alimentare mai sănătoase. 

Cu toate acestea, toate peroanele trebuie să se ferească de un inamic comun, care se ascunde sub masca unui prieten. Acești dușmani sunt alimentele despre care se crede că ne ajută să slăbim, dar, în schimb, sunt un blestem pentru silueta.

Iată care sunt alimentele înșelătoare care îngrașă în loc să te ajute să slăbești.

Lista alimentelor care previn cancerul

Inamicul numărul unu sunt gustările. Adesea, aceste alimente sunt bogate în zahăr, pentru a fi face mai apetisante. Credem că mâncăm alimente sănătoase, în schimb acestea sunt bogate în calorii. Chiar și așa-numitele alimente ușoare fac parte din această categorie. Aceste alimente au foarte puține grăsimi, în schimb au mult zahăr. Studiile au arătat că așa-numitele alimente dietetice au mai multe calorii decât alimentele normale.

Atenție la fructele cu mai mult zahăr. Smoothie-urile cu fructe sunt o altă sursă bogată de zahăr și calorii. Mulți înlocuiesc o masă sau o gustare cu smoothie-uri, crezând că fructele sunt dietetice. Fructele sunt bune, dar conțin foarte mult zahăr, așa că trebuie consumate cu moderație. Abundența cu fructe, în special banane,  struguri și smochine nu este o idee bună.

Alte două alimente derivate, interzise celor care doresc cu adevărat să-și reducă talia, sunt fructele confiate și conservele. Ambele alimente conțin cantități semnificative de zaharuri, iar consumul lor excesiv ar putea invalida orice încercare de a pierde în greutate.

Alimentele pe care nu trebuie să le combinăm niciodată cu medicamente

De asemenea, iaurtul cu fructe ne poate îngrașă. Cei care se concentrează pe acest aliment pentru pierderea în greutate, ar putea obține rezultate slabe.  Unele tipuri de iaurt conțin un procent mare de zahăr, care uneori depășește 20% din conținutul întregului pahar. De aceea, peroanele care vor să slăbească ar trebui să le evite și să aleagă produse cu un conținut mult mai mic de zahăr.

Aceste 6 alimente înșelătoare, pe care mulți le mănâncă gândindu-se că vor slăbi, conțin, în schimb,  o cantitate mare de zahăr. Secretul pentru a ști cât zahăr conține un produs este să te uiți cu atenție la etichetă.  

Vezi și:

Aceste condimente îmbunătățesc sănătatea și prelungesc viața. Consumă-le și tu

Dacă vrei să trăiești mult și să ai o sănătate de fier, tot ce trebuie să faci este să incluzi în meniul tău condimente. 

Chiar și o cantitate mică de condimente naturale ajuta la îmbunătățirea sănătății. Iată condimentele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate.

Curcuma. Despre beneficiile acestui condiment au fost scrise mii de lucrări științifice. Acest condiment protejează împotriva dezvoltării oricărui tip de cancer. Curcuma este o plantă care se înrudește cu ghimbirul și reprezintă de fapt un gen din care fac parte în jur de 100 de specii de plante perene, din familia Zingiberaceae. Aceasta plantă este originară din sudul Asiei și nordul Australiei, fiind folosita cu precădere în India, de peste 4000 de ani, datorită proprietăților sare terapeutice.

Plantele care fac parte din genul curcuma pot fi deosebite după frunzele lungi si lanceolate, cu o nuanță de verde deschis. Florile plantelor au culori diferite în funcție de fiecare specie. Plantele se înmulțesc doar prin replantarea rizomului (rădăcinii), care, la rândul lui, are numeroase beneficii.

Turmericul îmbunătățește funcționarea inimii și a altor organe interne.  Turmericul (Curcuma longa) reprezintă una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut și sub denumirea de șofran indian. La noi mai este cunoscut cu numele de zerdiceaf, deși denumirea de turmeric este mai populară.

Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde

Ardeiul cayenne. Acesta este unul dintre cei mai iuți ardei, care se găsesc pe piață. Utilizarea regulată a ardeiului cayenne ajută la protejarea împotriva cancerului și a obezității. Condimentul ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar. 

Ardeiul iute cayenne este, de obicei, oferit ca o pudră de ardei uscați. Desigur, ardeii pot fi consumați direct pentru gustul lor. Dar gradul de iuțime este cel mai bine determinat la cayenne-ul uscat și făcut pudră.

Chili. Și acești ardei iuți au același efect. Condimentul picant ajută la protejarea împotriva infecțiilor virale, așa că trebuie să folosiți condimentul în sezonul rece. De asemenea, ardeiul iute ajută la îmbunătățirea funcționării tractului digestiv.

Dovleacul, beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume

Coriandru. Acest condiment este o excelentă prevenire a gutei și a artritei. Dacă suferi de aceste afecțiuni, coriandru ameliorează semnificativ starea de sănătate. Coriandru este bun pentru vedere și ajută la prevenirea dezvoltării diabetului.

Semințe de muștar. Puține persoane știu că acesta este nu doar  un produs incredibil de gustos, ci și un sănătos. Semințele de muștar aduc în organism de zeci de minerale. De asemenea, semințele de muștar conțin și multe vitamine. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel