Sarea, salvatorul nostru în situații dificile: Cinci trucuri cu alimentul minune 
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sarea, salvatorul nostru în situații dificile Cinci trucuri cu alimentul minune Sursa - Pexels
Sarea, salvatorul nostru în situații dificile Cinci trucuri cu alimentul minune Sursa - Pexels
Sarea este un aliment pe care toată lumea îl are în casă. Există diverse tipuri de sare: de mare,  iodată, roz de Himalaya, iar lista poate continua. Dar nici nu știi cât de utilă poate fi sarea în gospodărie. Și nu, nu este vorba despre sare în bucate.  În plus, nu costă aproape nimic și este mult mai naturală decât produsele chimice din supermarket.

Există zeci de situații în care sarea este salvatorul de care avem nevoie în gospodărie.

Vin roșu - Deseori, invităm prietenii la cină, la un pahar de vin. Dar este mai puțin distractiv atunci când un pahar de vin roșu se varsă pe covorul alb. Din fericire, avem un pont, care vă poate salva covorul. Mai întâi, tamponați pata de vin roșu cu prosoape de bucătărie. Dar nu frecați, altfel se va răspândi și mai mult! Apoi puneți destulă sare peste pată, astfel ca toate urmele de vin să fie acoperite. Acum așteptați ca pata să se usuce. Ulterior, tot ce trebuie să faceți este să adunați sarea, care a absorbit tot vinul vărsat pe covor.

Citeste si. Nu aruncați niciodată plasele pentru fructe și legume: nici nu știi ce lucruri uimitoare poți face cu ele

Ou - Ați avut vreodată un accident cu o cutie de ouă? Atunci când cutia se deschide accidental, iar ouăle cad: toată podeaua va deveni incredibil de lipicioasă. Se întâmplă atât de repede, încât va trebui să o curăți imediat. Puneți sare peste urmele de ouă. Acest lucru va face podeaua mai puțin lipicioasă și mai ușor de șters.

Nu rata si: Planta pe care ar trebui să o ai, neapărat, în casă: aduce fericire, dragoste și bani 

Foc - Sperăm să nu ai nevoie niciodată de acest truc. Dar se poate întâmpla, uneori, ca tigaia să ia foc direct pe aragaz. Mai ales când uleiul se încinge prea mult. Cel mai important este să nu aruncați niciodată apă. Mai bine puneți un capac peste flăcări pentru a le stinge. Nu ai un capac la îndemână? Atunci puneți sare peste unei, până se stinge focul. 

Obiecte care atrag nenorocirea: scăpă imediat de gunoiul din portofel, dacă vrei să ai bani

 

Canalizarea înfundată -   Dacă scurgerea de la dus este înfundată, puteți încerca această metodă: amestecați 1/4  pahar de bicarbonat de sodiu cu 1/4 pahar de sare. Turnați amestecul în scurgerea dușului sau a chiuvetei, iar deasupra un pahar de oțet. Amestecul va debloca cu ușurință scurgerea înfundată.

 

Încă nu folosești încă o cutie de pantofi în bucătărie? Un truc ingenios de care nu ai știut până acum

Furnici -  Nimănui nu-i place să-și împartă casa cu furnicile. Vara, însă, majoritatea dintre noi se confruntă cu astfel de problemă. Deci, fă o dungă de sare în zona pe unde aceste mici insecte intră în casă. Furnicile nu o vor trece și te vor lăsa în pace.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel