Potrivit Hurryiet, asociația restaurantelor și firmelor de catering din Turcia vrea să interzică solnițele pe mesele din localuri și să reducă cât mai mult posibil cantitatea de sare din preparate, scrie protv.ro.
Inițiativa e sprijinită de Ministerul Sănătății, după ce statisticile au arătat că turcii consumă 18 grame de sare pe zi, în vreme ce doza maximă recomandată de OMS este de 5 grame, iar în unele regiuni, mai ales în sud-estul țării, oamenii consumă în medie chiar și 25 de grame de sare, de vina fiind popularul kebab.
"Aceasta situație este extrem de periculoasa", avertizează Timur Erk, președintele Fundației de Nefrologie din Turcia. "Astfel de excese duc la boli cronice".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Horoscop 24 aprilie 2024. Avem Lună Plină în Scorpion! Cele 4 zodii puternic afectate
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”