Sardinia. Hoții de nisip au primit amenzi de 3.000 de euro pentru suvenirurile luate de pe plaje
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Mai multe persoane au fost amendate de autoritățile italiene după ce au furat nisip de pe plajele din Sardinia. 

Zeci de persoane sunt pasibile de amendă după ce au plecat cu un suvenir de pe plajele din Sardinia. BBC relatează că mai mulți turiști au plecat cu nisip și scoici de pe plajele insulei și au devenit, astfel, infractori de ocazie. Autoritățile locale au identificat 41 de persoane care au plecat cu aproximativ 100 de kilograme de nisip și alte obiecte în incidente ce au avut loc separat. 

Nisipul alb de pe insula Sardinia are propria sa celebritate și este interzis pentru oricine vizitează zona să plece cu orice cantitate de nisip. Comerțul cu nisip și scoici de pe plajele din Sardinia a devenit ilegal în 2017. Amenzile pot părea exagerate, însă localnicii s-au plâns ani la rând de furtul de nisip și alte obiecte naturale. Majoritatea turiștilor provin din Europa, câțiva fiind chiar italieni. Aceștia puneau nisipul în sticle și recipiente apoi îl vindeau online sau îl licitau. 

Amenzi de 3.000 de euro

Ca parte a unei investigații în desfășurare, militarii și vameșii italieni au monitorizat aeroporturile și porturile turistice și de asemenea au căutat pe site-uri, pentru a identifica persoanele care vând nisip. Mai mulți turiști care încercau să fure nisip în sticle de plastic au fost prinși în fapt când valizele lor treceau prin controlul de vamă. 

Poliția a remis un comunicat prin care a anunțat că a descoperit zeci de anunțuri online prin intermediul cărora se vindeau obiecte și nisip adunate de pe coasta insulei mediteraneene, iar prețurile nu lăsau de dorit. Cei identificați au fost raportați către organele abilitate din Sardinia și vor primi amenzi conforme cu legea regională a insulei. Doar anul acesta, poliția a adunat amenzi în valoare de 13.000 de dolari pentru infracțiunea amintită. Obiectele confiscate au fost duse înapoi pe plajele de unde au provenit. 

Oe un grup menit să evidențieze acestă problemă, numit "Sardinia robbed and plundered", utilizatorii deseori au descris problema furtului asemenea unui pericol la adresa naturii și a ecosistemului plajelor insulei mediteraneene.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel