Data publicării:

Sărățele cu chimen, nelipsite de pe masa de Crăciun. Rețeta simplă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Sărățelele aproape că nu lipsesc niciodată de pe masa de Crăciun și de Revelion. Iată cum le poți prepara fără prea mari bătăi de cap!

Iată o rețetă simplă pentru săratele cu chimen:

Ingrediente:

250 g făină

100 g unt rece

100 g brânză (telemea, parmezan sau brânză de capră, la alegere), rasă

1 ou

1 linguriță boia de ardei (opțional)

1 linguriță chimen măcinat

1/2 linguriță praf de copt

un praf de sare

un praf de piper

Instrucțiuni:

Într-un castron, amestecă făina cu untul rece tăiat cubulețe până obții un amestec omogen.

Adaugă brânza rasă, oul, boiaua de ardei (dacă folosești), chimenul măcinat, praful de copt, sarea și piperul. 

Înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Scoate aluatul din frigider și întinde-l cu un sucitor pe o suprafață ușor presărată cu făină, până când are grosimea dorită (aproximativ 5 mm).

Cu ajutorul unui cuțit sau al unei forme de decupare, taie săratelele în formele dorite (de obicei, dreptunghiuri sau cercuri).

Așază săratelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii.

Lasă săratelele să se răcească înainte de a le servi.

Sărățelele cu chimen sunt perfecte pentru a le savura alături de un aperitiv sau în orice moment al zilei!

Pont: Cei care doresc pot folosi și untură de porc în loc de ulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel