Data publicării:

Sărățele cu brânză și chimen, rețeta: Se topesc în gură

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Sărățele cu brânză și chimen reprezintă gustarea perfectă de casă. Iată rețeta...

Ingrediente

- 250 g de brânză telemea rasă
- 200 g de unt
- 100 g de smântână
- 500 g de făină
- 2 ouă 

Pentru decor

- 1 ou bătut
- semințe de susan
- semințe de chimen
- cașcaval ras (opțional)

Cum se prepară

Pentru pregătirea aluatului, este necesar un bol mare în care se pun făina, smântâna, untul tăiat cuburi, ouăle și brânza rasă. Se amestecă și se frământă până devine omogen.

Pentru ca aluatul să fie fraged este să se înfășoare în folie alimentară, apoi să se pună timp de aproximativ o oră la frigider. După aceea, se așează în formă dreptunghiulară și cât mai subțire posibil (un centimetru) pe masa unsă cu ulei sau stropită cu făină, scrie temananc.ro.

Apoi, se taie sărățele în forma dorită, dar mare atenție, să nu fie mai late de un centimetru și jumătate, iar lungimea poate fi stabilită în funcție de preferință și se așează cu grijă în tava pe care am tapetat-o înainte cu hârtie de copt.

Pentru a încăpea cât mai multe, dar și pentru a se coace bine, ar fi bine să lăsați cam un centimetru distanță între sărățele.

Înainte de a fi introduse la cuptor, le ungem cu ou, le presărăm cașcaval deasupra, chimen, mac, sare grunjoasă sau orice alt decor ce vă place.

Cel mai important detaliu este că sărățelele se coc aproximativ 20 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius, iar pentru a vă da seama că sunt gata, trebuie să le urmăriți și să fie rumenite bine deasupra.

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel