Șapte muzee din Europa pe care le puteți vizita... online
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Cum ar fi să mergi în vizită la muzeu fără să mergi la muzeu? Iată care sunt muzeele din lume la care poţi '"merge" doar cu un click şi un bilet de intrare virtual.

Muzeele europene găzduiesc unele dintre cele mai bune capodopere artistice și cele mai vechi artefacte antice din lume. Dar nu este întotdeauna ușor să vezi aceste comori. De prea multe ori, vizitatorii trebuie să petreacă ore întregi așteptând la coadă pentru a le vizita. Din fericire, unele dintre cele mai bune muzee de pe continent sunt accesibile pentru a fi vizitate și online, din confortul propriei case.  Mai nou, în era digitală, puteți face o plimbare prin British Museum, puteți intra în Rjiksmuseum din Amsterdam și puteți examina sculpturile din Florența, toate acestea într-o singură zi, conform Euronews.com.

Iată șapte dintre cele mai bune muzee și expoziții virtuale pe care să le vizitați în această vară, online.

1. Muzeul Britanic, Londra

Cu peste 8 milioane de exponate, acest muzeu găzduiește una dintre cele mai mari colecții din lume. Datorită parteneriatului pe care muzeul îl are cu Google Arts and Culture, majoritatea exponatelor pot fi vizualizate online gratuit. De la lumea islamică antică, la mumii egiptene, există ceva pentru toată lumea. Dacă numărul mare de exponate vi se pare un pic copleșitor, aruncați o privire la una dintre „poveștile” prezentate de personalul muzeului. Printre cele mai importante, se numără un tur al artei celtice din Epoca Fierului și o privire aprofundată asupra Pietrei Rosetta.

2. Muzeul Relațiilor Distruse, Zagreb

Uneori, relațiile nu durează, dar obiectele da. Acest muzeu unic, care adăpostește sute de obiecte donate, documentează despărțirile prin intermediul obiectelor care supraviețuiesc relațiilor amoroase. De la o pereche de pantofi stiletto și până la o șapcă veche de marinar, obiectele din acest muzeu oferă o perspectivă emoționantă asupra iubirii și pierderii. O mare parte a colecției poate fi vizitată online.

3. Rijksmuseum, Amsterdam

Muzeul național al Țărilor de Jos primește peste 2,5 milioane de vizitatori pe an. Mulți sunt atrași de picturile maeștrilor olandezi, printre care se numără Lăptăreasa lui Vermeer și Rondul de noapte al lui Rembrandt. Prin intermediul internetului, oamenii pot vedea în detaliu cele mai faimoase picturi ale muzeului.

4. Muzeele Vaticanului, Vatican City

Muzeele Vaticanului adăpostesc imensa colecție de artă adunată de papi începând cu secolul al XVII-lea. Prețul obișnuit de intrare este de 17 euro, dar curioșii pot accesa online gratuit tururi virtuale ale celor mai populare șapte locații ale Vaticanului. Puteți admira tavanul uimitor al faimoasei Capele Sixtine, pictat manual de Michelangelo și de asistenții săi, iar prin intermediul tehnologiei, imaginile pot fi mărite pentru a vedea frumoasele detalii.

5. Pergamonmuseul din Berlin

Pergamonmuseul se găsește pe Insula Muzeelor din centrul istoric al Berlinului, dar multe dintre exponatele sale pot fi vizionate de acasă. După cum sugerează și numele muzeului, cel mai faimos dintre acestea este Altarul Pergamonului, o construcție magnifică comandată de regele Eumenes al II-lea al Greciei Antice în secolul al II-lea î.Hr. Această expoziție online prezintă povestea altarului în toată splendoarea sa.

6. Luvru, Paris

Într-un tur normal, Mona Lisa poate fi admirată de la o distanță de minim trei metri. Pictura este atât de populară încât vizitatorii se înghesuie pentru a o vedea. Dar aplicația „Mona Lisa - dincolo de sticlă” a muzeului promite să „aducă opera de artă la viață”, prin vizualizarea ei într-o panoramă de 360 de grade. De asemenea, Louvre găzduiește mai multe expoziții online cu subiecte care variază de la legătura dintre artă și puterea politică, la Darth Vader.

7. Pergamonmuseul din Berlin

Pergamonmuseul se găsește pe Insula Muzeelor din centrul istoric al Berlinului, dar multe dintre exponatele sale pot fi vizionate de acasă. După cum sugerează și numele muzeului, cel mai faimos dintre acestea este Altarul Pergamonului, o construcție magnifică comandată de regele Eumenes al II-lea al Greciei Antice în secolul al II-lea î.Hr. Această expoziție online prezintă povestea altarului în toată splendoarea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel