Șapte migranți morți în urma unui naufragiu din Creta
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay
O ambarcațiune care transporta migranți s-a scufundat în apropierea insulei Creta.

Cel puţin şapte oameni au murit după ce o ambarcaţiune cu câteva zeci de migranţi la bord s-a scufundat la nord-vest de insula Creta, a anunţat vineri paza de coastă greacă, transmit dpa şi Reuters, citate de Agerpres. 

Alţi circa 90 de oameni au reuşit să se refugieze pe nişte stânci după accidentul produs joi seara. Gărzile de coastă au lansat o operaţiune de salvare pentru a-i aduce pe migranţi la ţărm, operaţiune care s-a încheiat cu succes.

Incident asemănător în urmă cu două zile

Miercuri, alţi trei migranţi s-au înecat după ce o altă ambarcaţiune s-a scufundat în Marea Egee, în apropierea insulei Folegandros. Zeci de oameni care se aflau la bord erau încă dispăruţi, vineri.

Astfel de accidente sunt frecvente în timp ce migranţii încearcă să ajungă cu ambarcaţiuni în general neadecvate în Grecia sau Italia pornind de pe coastele turce ale Mării Egee sau din alte ţări cu ieşire la Mediterana de est. Potrivit gărzilor de coastă din Grecia, circa 11.000 de oameni au reuşit să ajungă în Italia pe această rută în ultimele luni, dar nu există cifre oficiale privind numărul celor care au murit în tentativa de trecere.

Un copil de doar un an a trecut marea fără părinți

Copilul, despre care se estimează că are abia un an, se numără printre cei peste 500 de migranţi care au ajuns pe insulă în cele şapte sosiri din ultimele două zile, a transmis cotidianul La Repubblica.

El a fost găsit de salvatorii italieni într-o barcă în mijlocul a 70 de persoane.

„A traversat Mediterana înainte de a învăţa să meargă. A înfruntat valurile singur… prea tânăr pentru a-şi dezvălui numele şi povestea”, au mai jurnaliștii italieni.

Ceilalţi migranţi habar n-aveau cine este copilul, dar au fost rugaţi de părinţi să-l ţină în siguranţă în timpul traversării, probabil pentru că au fost împiedicaţi să se îmbarce cu el, au mai scris ziariștii italieni.

Cazul copilului este unul fericit. Aproximativ 1.340 de persoane au murit anul acesta în încercarea de a traversa Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM), scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel