Săptămâna Modei de la Londra începe vineri pe fondul criticilor ecologiste
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Săptămâna Modei de la Londra începe vineri în mijlocul criticilor mişcării ecologiste Extinction Rebellion, care cere anularea evenimentului ca urmare a impactului negativ al industriei vestimentare asupra mediului înconjurător, relatează EFE.

Potrivit ziarului britanic The Independent, organizaţia a făcut apel la boicotarea evenimentului, care se desfăşoară în perioada 13 - 17 septembrie, pentru a oferi astfel un răspuns actualei crize climatice. Grupul ecologist a anunţat că va convoca 'un marş funebru', marţi 17 septembrie, pentru a cere Consiliului Britanic al Modei (British Fashion Council, BFC) să înlocuiască evenimentul cu 'un summit bianual pentru a aborda rolul industriei în mediul înconjurător'.

Potrivit BFC, actuala ediţie a Săptămânii Modei se va desfăşura pentru prima oară în diferite locaţii ale capitalei britanice, cu un mare număr de activităţi ce vor implica toate comunităţile oraşului. Peste 66 de mărci, 74 de magazine şi 170 de acţiuni participă la aceste eveniment pentru a prezenta ceea ce pregăteşte industria modei pentru primăvara-vară 2020. La actuala ediţie este din nou prezentă iniţiativa 'Positive Fashion', lansată de BFC, prin care se doreşte susţinea pilonilor 'modei pozitive': sustenabilitate, egalitate, diversitate, artizanat şi comunitate. De asemenea se vor deschide pentru public porţile centrelor The Store X şi 180 Strand.

Printre creaţiile prezentate vineri se numără colecţiile designerilor Mark Fast, Matty Bovan şi Marta Jakubowski, în timp ce marţi este aşteptată prezentarea cunoscutei creatoare de modă britanice Alexa Chung. Pentru duminică pe agenda evenimentului figurează colecţiile creatoarelor de modă Victoria Beckham şi Margaret Howell, în timp ce luni vor avea loc paradele Burberry şi Christopher Kane. La încheierea evenimentului, marţi, sunt aşteptate cu mare interes colecţiile designerilor Mimi Wade, Bobby Abley şi Charlotte Knowles, printre alţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel