Săptămâna de muncă de 5 zile nu mai este potrivită, spune CEO unei bănci britanice
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
CEO unei bănci britanice susține că o săptămână de muncă cu cinci zile lucrătoare nu mai este relevantă.

O bancă britanică a adoptat o săptămână de lucru de patru zile pentru toți angajații săi, fără a reduce salariile, fiind cea mai mare companie din Marea Britanie care a luat până acum o astfel de măsură, relatează CNN. Atom Bank a anunțat marți că a redus, de asemenea, orele săptămânale ale celor 430 de angajați la 34 de la 37,5 și se așteptă ca majoritatea lucrătorilor să își ia concediu fie luni, fie vineri. Schimbarea este voluntară și ar însemna ca personalul să lucreze zile puțin mai lungi.

Noul regulament, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie, a fost introdus pentru a sprijini „bunăstarea mentală și fizică” a angajaților Atom și pentru a îmbunătăți productivitatea, a spus compania. Majoritatea lucrătorilor săi au trecut la noua săptămână de lucru.

Compania susține timpul liber al angajaților

„O săptămână de patru zile le va oferi angajaților noștri mai multe oportunități de a-și urma pasiunile, de a petrece timp cu familiile lor și de a construi un echilibru mai sănătos între muncă și viață”, a transmis directorul general al Atom, Mark Mullen, într-un comunicat.

Mullen a spus că experiența Atom din timpul pandemiei a „explorat multe dintre miturile locului de muncă modern”, inclusiv nevoia de a lucra într-un birou. Atom a fost lansat în 2016 ca bancă mobilă. Oferă conturi de economii, împrumuturi de afaceri și credite ipotecare prin intermediul aplicației sale.

Noul program nu a fost testat în prealabil

Mullen a declarat pentru CNN Business că Atom nu a testat noul program în echipe mai mici înainte de a-l implementa.

„Toată lumea a trebuit să o facă pentru ca noi să înțelegem dacă va funcționa”, a spus Mullen.

El a adăugat că, până acum, nu a observat o scădere a productivității sau a nivelurilor de calitate a serviciilor pentru clienți, dar că „ar fi nevoie de timp pentru ca oamenii să se adapteze”.

„Dacă tocmai ai petrecut 20 de ani într-un singur model și, dintr-o dată, ești aruncat într-unul nou, te trezești într-o vineri dimineață și te gândești „ce o să fac cu tot acest timp?” ", a spus Mullen. Angajații au cerut de mult timp un echilibru mai mare între viața profesională și viața privată.

Două studii efectuate în Islanda între 2015 și 2019, care au testat o săptămână de lucru de patru zile la aceeași rată de salariu, nu au constatat nicio scădere corespunzătoare a productivității în rândul participanților și o creștere dramatică a bunăstării angajaților. Și pe măsură ce pandemia a împins milioane de oameni să lucreze la distanță, cererile pentru o flexibilitate sporită au devenit mai puternice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel