Săptămâna de lucru de 4 zile, un real succes. Companiile pilot vor să continue
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Programul de lucru de patru zile pe săptămână este implementat deja de o jumătate de an în Marea Britanie și s-a dovedit a fi un adevărat succes. Tot mai multe companii se arată deschise să încerce.

Sunt 61 de companii care au participat la acest program-pilot în Marea Britanie, din iunie până în decembrie. Totul a funcţionat atât de bine încât cele mai multe firme care au adoptat acest sistem îşi doresc să continue. Majoritatea angajaților s-au dovedit a fi mai puțin stresați și chiar au muncit mai bine, au reușit să păstreze echilibrul între viața personală și cea profesională. Mai mult, veniturile companiilor au rămas în mare parte la fel în perioada de probă a anului trecut, iar în cazul altora chiar au crescut.

„Ne simțim cu adevărat încurajați de rezultate, care au arătat numeroasele moduri în care companiile au transformat săptămâna de 4 zile dintr-un vis într-o politică realistă, cu multiple beneficii. Credem că sunt multe aspecte care ar trebui să motiveze alte companii și industrii să încerce programul de lucru de patru zile pe săptămână”, a declarat David Frayne, asociat de cercetare la Universitatea din Cambridge, care a contribuit la conducerea studiului.

În urma acestui program, 71% dintre angajați au spus că sunt mai puțin epuizați, 39% sunt mai puțin stresați, iar 48% sunt mai mulțumiți de locul lor de muncă decât înainte.

Peste 90% dintre companii vor să continue acest program

60% din ei au dezvăluit că le e mai ușor să echilibreze munca și responsabilitățile acasă, 70% au raportat o satisfacție crescută cu viața lor, iar oboseala a scăzut considerabil.

Companiile care au acceptat să intre în acest program au constatat că veniturile nu le-au fost afectate. Veniturile au crescut cu 1,4% pentru 23 de companii, iar 24 de companii au spus că s-au trezit cu venituri cu peste 34% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Reprezentanții companiilor au constatat că a scăzut cu 57% probabilitatea ca angajații să renunțe la job.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel