Săptămână de lucru a ajuns la patru zile și jumătate în Emiratele Arabe Unite
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
În Emiratele Arabe Unite, săptămâna de lucru va ajunge la patru zile și jumătate. 

Emiratele Arabe Unite (EAU) au decis să mute pentru sâmbătă-duminică weekend-ul lor care până acum era vineri-sâmbătă şi să instaureze o săptămână de lucru de patru zile şi jumătate, informează marţi agenţia de presă WAM, preluată de AFP și Agerpres. 

În afara celor două zile libere de sâmbătă şi duminică, locuitorii EAU vor avea o jumătate de zi suplimentară de odihnă de vineri după-amiaza, ziua marii rugăciuni săptămânale în ţările musulmane.

"Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară din lume care introduce o săptămână de muncă mai scurtă de cinci zile", în vigoare în alte ţări, potrivit WAM.

Weekendul este mai lung în țările arabe


În majoritatea ţărilor arabe, weekend-ul este vineri-sâmbătă. Federaţia, care regrupează şapte emirate, va deveni singura ţară din Golf cu un weekend sâmbătă-duminică, o decizie care îi permite să se alinieze majorităţii ţărilor din lumea non-arabă.

"Acest weekend prelungit face parte din eforturile guvernului Emiratelor de a ameliora echilibrul între muncă şi viaţa personală (...), precum şi de a creşte performanţele ţării în materie de competitivitate economică".

"Săptămâna de lucru naţională" va fi obligatorie pentru sectorul public începând din ianuarie. 

Săptămâna de muncă de 5 zile nu mai este potrivită

O bancă britanică a adoptat o săptămână de lucru de patru zile pentru toți angajații săi, fără a reduce salariile, fiind cea mai mare companie din Marea Britanie care a luat până acum o astfel de măsură, relatează CNN. Atom Bank a anunțat marți că a redus, de asemenea, orele săptămânale ale celor 430 de angajați la 34 de la 37,5 și se așteptă ca majoritatea lucrătorilor să își ia concediu fie luni, fie vineri. Schimbarea este voluntară și ar însemna ca personalul să lucreze zile puțin mai lungi.

Noul regulament, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie, a fost introdus pentru a sprijini „bunăstarea mentală și fizică” a angajaților Atom și pentru a îmbunătăți productivitatea, a spus compania. Majoritatea lucrătorilor săi au trecut la noua săptămână de lucru.

Citește și: Săptămâna de muncă de 5 zile nu mai este potrivită, spune CEO unei bănci britanice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel