Săptămâna Comediei la Brașov, între 2 și 8 august 2021
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În perioada 2-8 august 2021 are loc la Brașov cea de-a VIII-a ediție a festivalului Săptămâna Comediei, eveniment care începând cu acest an va avea două secțiuni: teatru și film.

Săptămâna Comediei, unul dintre cele mai îndrăgite și așteptate evenimente culturale ale Brașovului, revine după un an de pauză cu multe noutăți și cu un program pe măsură.

În perioada 2-8 august 2021 are loc la Brașov cea de-a VIII-a ediție a festivalului Săptămâna Comediei, eveniment care începând cu acest an va avea două secțiuni: teatru și film, se arată într-un comunicat de presă. 

În ceea ce privește secțiunea de teatru, ediția din acest an a festivalului vine cu încă o noutate: Săptămâna Comediei devine un festival competițional. Un juriu de profesioniști în arta dramaturgică vor acorda 5 premii: Cel mai bun Actor, Cea mai bună Actriță, Premiul pentru Regie, Cel mai bun Spectacol și Premiul Special al Juriului. 

Juriul este format din criticii de teatru Ion Parhon și Maria Zărnescu, și Dan Cogălniceanu, directorul teatrului Sică Alexandrescu din Brașov, teatru care este și gazdă a festivalului.

Cele 5 spectacole de teatru aflate în compețitie sunt:

NOII INFRACTORI -  spectacol prezentat de Teatrul Național București;DOI PE O BANCĂ - spectacol prezentat de Teatrul de Comedie;THAILANDA - spectacol prezentat de Teatrul Nottara București;DRAGOSTEA DUREAZĂ 3 ANI sau MEGA PETRECERE DE DIVORȚ - spectacol prezentat de Grivița 53;ROSTO - spectacol prezentat de Teatrul Act București.

Festivalul se încheie cu două spectacole în afara competiției: 

O NOAPTE FURTUNOASĂ – cel mai recent spectacol al Teatrului Sică Alexandrescu Brașov;FAMILIA ADDAMS - spectacol prezentat de Teatrul Excelsior București în Seara de Gală când se vor decerna și premiile festivalului.

Așa cum ne-am obișnuit, cu ocazia festivalului Săptămâna Comediei, mari nume ale teatrului românesc contemporan se vor afla la Brașov. Printre invitații care vor urca pe scena Teatrului Sică Alexandrescu se numără Marcel Iureş, Mihai Bendeac, Teodora Mareş, Tudor Istodor, Vlad Logigan, Victoria Cociaş și mulți alții. 

Deschiderea oficială a festivalului

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 2 august cu piesa NOII INFRACTORI a Teatrului Național București. 

Cu NOII INFRACTORI, autoarea israeliană de succes Edna Mazia vă oferă prilejul unei întâlniri de cinci stele, cu personaje ce vă vor atrage în sarabanda întâmplărilor din care nu veți scăpa decât lăsând râsul să vă cuprindă și să vă conducă spre destindere fără cale de-ntors.

Marți, 3 august, Teatrul de Comediei București ne prezintă DOI PE O BANCĂ, cu Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu. Mihai Bendeac declară că “este un spectacol al redescoperirii de sine. Nu este o comedie, așa cum poate s-ar fi așteptat mulți, este un spectacol care invită la meditație și redescoperire de sine.”

La ora transmiterii acestui comunicat spectacolul DOI PE O BANCĂ este SOLD OUT!

Miercuri, 4 august , vă invităm la spectacolul THAILANDA, prezentat de Teatrul Nottara, o dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viața.

Grivița53 vine la Brașov

Grivița53 vine la Brașov joi, 5 august, cu spectacolul DRAGOSTEA DUREAZĂ 3 ANI sau MEGA PETRECERE DE DIVORȚ, după Frederic Beigbeder. Un spectacol… cu multă ironie și umor! Un spectacol care nu te lasă indiferent. Dacă ești căsătorit, ai toate șansele să divorțezi… Dacă încă nu te-ai căsătorit…  poate că nu o să o mai faci niciodată...

Teatrul Act din București prezintă vineri, 6 august, ROSTO, cu Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader. Această nouă producție – în care spiritul ludic al regizorului întâlnește lumea lui Caragiale – are la bază o dramatizare realizată de Alexandru Dabija, care pune în legătură fragmente din mai multe schițe ale marelui scriitor.

Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, prezintă sâmbătă, 7 august, în afara competiției, spectacolul O NOAPTE FURTUNOASĂ, comedia ”tuturor timpurilor”, pentru actorii ”tuturor spectatorilor” brașoveni!

Premiile Săptămâna Comediei

Premiile Săptămâna Comediei se vor decerna duminică, 8 august în Seara de Gală. Festivalul se încheie cu spectacolul eveniment FAMILIA ADDAMS al Teatrului Excelsior, în regia artistică a lui Răzvan Mazilu. Un musical senzațional realizat în nota celor care au adus celebritate acestui gen de spectacole la Londra și apoi pe Broadway. Rețeta unui succes sau o declarație de dragoste adresată spectatorului.

Toate spectacolele vor începe la ora 19.00 și vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov.

Biletele la spectacolele de teatru s-au pus în vânzare online pe www.biletebrasov.ro, iar începând cu data de 27 iulie bilete se vor găsi și la casieria Teatrului Sică Alexandrescu din Brașov.

Secțiunea FILM

În secțiunea FILM au fost incluse 7 filme de comedie sub denumirea MAEȘTRI AI COMEDIEI CLASICE.  Pe marele ecran vom avea plăcerea să-i revedem pe Barbra Streisand, Ryan O'Neal, Mel Brooks, Donald Sutherland, Ingrid Bergman, Goldie Hawn sau Jack Lemmon.

Filmele vor fi proiectate în fiecare seară, de la ora 21.30 la Bastionul Artiștilor din Brașov și intrarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Nici copiii nu au fost uitați la Săptămâna Comediei. Aceștia sunt invitați la două spectacole dedicate lor, prezentate de Teatrul Strada din Brașov: Don Quijote și Scufișa Roșie (reloaded). Accesul la aceste spectacole este gratuit, în limita locurilor disponibile.

De asemenea, cu ocazia festivalului, regizoarea Chris Simion – Mercurian își va lansa cea mai recentă carte scrisă în perioada de lock down - DICTIONAR DE OPTIMISME. 

Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului, pe pagina de facebook sau în ghidul oficial al festivalului.

2. -imagine fara descriere- (filme-la-saptamana-comediei-2021_20949600.jpg)

3. -imagine fara descriere- (teatru-la-saptamana-comediei-2021_70612900.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel