Sânziana Buruiană își alăptează fetiţa de 6 ani. Ce spun medicii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook, Sânziana Buruiană
Foto: Facebook, Sânziana Buruiană
Sânziana Buruiană recunoaște că nu s-a oprit din alăptat, chiar dacă fetița cea mare intră toamna aceasta la școală. Vedeta a cerut sfaturile unui doctor.

Fosta asistentă TV își alăptează și la ora actuală fata cea mare chiar dacă mai are puțin și merge la școală. Ce spune un medic pe care frumoasa blondină l-a consultat în legătură cu copiii săi, Isabela (6 ani) și Antonia (2 ani).

Ce a sfătuit-o doctorul

Sânziana Buruiană ar putea intra în Cartea Recordurilor datorită fiicelor sale pe care le alăptează de când au venit pe lume. Vedeta nu s-a oprit și ar putea să facă acest lucru până când copilul cel mare va împlini 10 ani. Mai mult decât atât, blondina susține că a discutat cu un cadru medical despre acest aspect și a fost asigurată că nu este nimic în neregulă. Totodată, fosta asistentă TV dezvăluie că se gândește deja la al treilea copil. „Aș putea să alăptez și 10 ani! Dacă mai fac un copil, cred că așa se va întâmpla. Iza mai cere și acum, deși în toamnă merge la școală. Cred că atunci se va opri. Cea mică însă cere lapte de trei ori pe zi. Dimineața nu doarme decât dacă o pun la sân. Am vorbit cu doctorița despre Iza, care încă mai cere să fie alăptată, deși e mare, și mi-a spus că nu are ce să pățească. Pe mine mă bucură că ele au o imunitate foarte bună, nu au răcit niciodată, nici pe pandemie”, a mărturisit frumoasa blondină pentru click.ro.

De ce nu alăptează în public

Sânziana Buruiană alăptează de mai bine de 6 ani, dar spune că nu a recurs niciodată la acest lucru în public. Fosta asistentă TV recunoaște că îi este rușine să se expună, chiar dacă locuiește în Budapesta unde nu este foarte cunoscută. În plus, vedeta se gândește foarte serios să intre în Cartea Recordurilor prin prisma fiicelor sale și pentru că nu s-a oprit din alăptat de când a venit pe lume primul său copil.

Organizația Mondială a Sănătății le recomandă femeilor să ia în considerare faptul că în primele 6 luni de viață bebelușul are nevoie numai de lapte matern. După această perioadă societatea este de părere că alăptarea trebuie să fie împreună cu diversificarea până la doi ani sau mai mult.

S-a luptat cu depresia: „Aveam gânduri negre”

În urmă cu trei ani de zile, Sânziana Buruiană s-a luptat cu depresia, din cauza durerii pricinuite de moartea tatălui său. Bărbatul a stat timp de trei luni de zile în comă, iar din nefericire, s-a stins din viață. Această mare pierdere pentru Sânziana a venit la scurt timp după ce bunica sa decedase. Ceea ce a făcut-o să nu ajungă la disperare a fost fetița sa, Izabela. „Toată perioada cu tata în spital, și înainte, și după, am fost în depresie. Și vise urâte, visam și ce se întâmplă acum, războiul acesta. Eu îl visam de atunci. A fost o perioadă foarte ciudată și nu mai vedeam nicio alinare. Singura alinare era doar fetița cea mare cu care făceam toate activitățile și ea îmi dădea așa, putere.” a mai spus Sânziana pentru Substanţial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel