Data publicării:

Șantaj: Rusia cere ridicarea sancțiunilor dacă Occidentul își dorește prețuri mai mici la alimente

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fostul Președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev
Fostul Președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev a afirmat că sancţiunile trebuie ridicate, pentru a scădea preţurile la alimente.

Vorbind la televiziunea Al Jazeera, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus despre costurile prea mari ale alimentelor pentru Occident: „Sancţiunile împotriva Rusiei trebuie ridicate pentru a scădea preţurile globale la alimente”, a spus el în interviu potrivit Tax.

„Încercarea occidentală de a da vina pe Rusia pentru criza alimentară globală este o minciună şi ridicarea sancţiunilor va fi suficientă pentru a scădea preţurile alimentelor”, a spus Medvedev.

„Pentru a îmbunătăţi securitatea alimentară în întreaga lume, pentru a optimiza situaţia alimentară, trebuie să renunţăm la sancţiuni reciproce, iar preţurile vor începe să scadă”, a spus cel care o vreme a fost preşedintele Rusiei, ţinând scaunul „cald” pentru Vladimir Putin, „detaşat” ca premier, notează Mediafax.

Putin și Șoigu, înjurați de doi colonei ruși, după eșecul din Ucraina. "Nenorocitul de Putin" / "Un măscărici"

Doi colonei ruși au fost interceptați când îi criticau dur pe Vladimir Putin și Serghei Șoigu pentru eșecul din Ucraina.

Doi colonei ruși în serviciu au fost interceptați în timp ce îl criticau dur pe Vladimir Putin și pe ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, din cauza eșecului din Ucraina, scrie Daily Mail.

Izbucnirile lor, dintr-un apel privat, arată o profundă divergență între personajele-cheie ale războiului din țara vecină. Putin este învinuit de către cei doi colonei că nu a atacat parlamentul ucrainean și alte puncte-cheie ale puterii de la Kiev, în timp ce Șoigu este criticat pentru incompetența sa militară. În plus, aceștia sugerează că armata rusă a suferit pierderi devastatoare în Ucraina, care nu au fost recunoscute oficial de autoritățile de la Moscova.

Cei doi ofițeri interceptați de serviciile secrete ucrainene sunt coloneii Maxim Vlasov, în vârstă de 42 de ani, și Vitali Kovtun, în vârstă de 47 de ani, potrivit sursei citate, iar interceptarea a fost întâi făcută publică de Radio Svoboda.

Discuția dintre cei doi este plină de înjurături, astfel încât nu a putut fi redată cuvânt în cuvânt, din cauza limbajului prea vulgar.

"Trebuia să trimită naibii o rachetă la Kiev, care să lovească Rada Supremă", a spus colonelul Vitali Kotvun în convorbirea interceptată. "De ce n-a lansat? De ce? Nu înțeleg, nenorocitul de Putin!", a mai adăugat el.

"Lovește Kievul, lovește centrul orașului, Rada Supremă și clădirea guvernului. Probabil că nu mai e nimeni important acolo, dar clădirile vor fi distruse și va vedea toată lumea.", a continuat apoi Kotvun. (Vezi continuarea AICI)

 

Avocații ruși înființează o copie a CEDO în Rusia

Asociația Avocaților Ruși (AJUR) a început să lucreze la crearea unei instanțe alternative pentru CEDO, a declarat Sergey Stepashin, președintele organizației, scrie Interfax.

„Am lansat acum un mecanism de creare a unui grup de lucru, am fost deja susținuți de organele de drept, de administrația prezidențială (...), a existat un raport de muncă serioasă pentru crearea unei instanțe alternative pentru apărarea drepturilor omului. ”, a spus Stepashin la o reuniune comună a prezidiului și a consiliului de administrație al organizației, care a avut loc în Ministerul Justiției al Federației Ruse.

Grupul de lucru, care va include reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai Comisiei de anchetă și ai administrației prezidențiale, va fi format până la sfârșitul lunii. Stepashin îl va conduce.

„Plănuim să efectuăm lucrări în decurs de un an. (...) Există trei opțiuni de creare a unei instanțe - pe site-ul BRICS, CSI sau al Comunității Economice Eurasiatice. Probabil că va fi din ce în ce mai dificil cu BRICS, știți ce presiune exercită acum America asupra Braziliei sau Indiei. În ceea ce privește EurAsEC, există opțiuni aici", a spus Stepashin, răspunzând la o întrebare din partea Interfax. (Vezi continuarea AICI)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel