Şansele Brexitului sunt de 50%. ”Teritoriu necunoscut”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Brexit
Brexit
Ministrul britanic al comerţului, Liam Fox, a declarat duminică că şansele ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană sunt de '50-50' dacă Parlamentul respinge acordul de divorţ încheiat între Londra şi Bruxelles, relatează dpa şi AFP.

Liam Fox a încurajat deputaţii să sprijine acordul semnat în noiembrie de premierul Theresa May şi omologii săi europeni, spunând că ratificarea sa de către Parlament reprezintă singura modalitate de a fi '100% siguri' că Brexitul va avea loc pe 29 martie 2019.

„Dacă nu vom vota pentru acest text, nu cred că aş da (concretizării Brexitului) şanse mai mari de 50%”, a declarat Liam Fox unul dintre principalii susţinători al ieşirii din UE, pentru Sunday Times.

Acordul cu privire la Brexit între Londra şi Bruxelles nu a fost încă ratificat de parlamentul britanic, unde nu se profilează o majoritate în favoarea textului. Un prim vot prevăzut pe 11 decembrie a fost anulat în ultimul moment de Theresa May pentru a evita un eşec. El a fost amânat pentru a treia săptămână din ianuarie. Dacă textul va fi respins, 'cred că aţi rupe legătura de încredere dintre electorat şi Parlament', a afirmat Liam Fox. 'Ne-ar duce într-un teritoriu necunoscut, cu consecinţe imprevizibile', a subliniat el. 'Singurul lucru care rupe legătura de încredere dintre electorat şi Parlament este refuzul miniştrilor precum Liam Fox de a avea încredere în alegători, oferindu-le ultimul cuvânt asupra Brexitului', a reacţionat deputatul Layla Moran, favorabilă organizării unui nou referendum. 

VEZI ȘI: 

Halep, Neagu, Pintea, Gavril, sondajul momentului. Cine a dat LOVITURA

EXCLUSIV Iohannis, refuz nominalizare șef de Stat Major. "Lovitură mortală"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel