Șansa unui independent la alegerile prezidențiale. ”Ca să intri în turul doi, în finala mare, trebuie să ai structură de partid”. Chirieac arată ce contează în turul doi
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele pe care le pot avea candidații independenți la alegerile prezidențiale, care vor avea loc în luna septembrie.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele pe care le poate avea un candidat independent la alegerile prezidențiale, în contextul în deciziile finale cu privire la candidaturile pentru Palatul Cotroceni se vor lua după rezultatele de la europarlamentare, din 9 iunie, iar un punct de reper ar putea fi chiar și rezultatul de la Primăria București, unde Nicușor Dan este primar dar și candidat independent susținut de o alianță, alta decât cea care l-a susținut în 2020.

”Șansele există întotdeauna, numai că în cazul unui candidat independent ele nu sunt mari. Fiindcă în general în turul doi, de fapt, nu în general, ci întotdeauna, în turul doi la prezidențiale, cel puțin până acum, te-au băgat partidul.

Nu există niciun exemplu în care un independent să fii intrat singur, în turul al doilea, la prezidențiale. Ah, în turul al doilea contează personalitatea, mult mai mult decât partidul care te-a adus acolo.

Dar ca să intri în turul doi, în finala mare, trebuie să ai structură de partid. Trebuie să ai oameni în secțiile de votare, oameni care să îți facă acea campanie electorală, oameni care să lipească afișe, să îți poarte mesajul, să aducă lumea la vot s.a.m.d.”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

Chirieac: Dan, acum pe primul loc, cum a fost tot timpul

”Ceea ce un independent, în sensul strict al cuvântului, nu poate să facă. Până și Nicușor Dan, care este acum pe primul loc, cum a fost tot timpul și până să își pună PSD și PNL candidat la Primăria Capitalei, este independent, dar el practic a înființat USR-ul. Îi spunea USB atunci (n.r. Uniți Salvăm Bucureștiul), el este membru fondator.

Apoi s-a dat la o parte că nu s-a mai înțeles cu conducerea de atunci a partidului, e altceva. Dar nu este chiar independent, adică nu a fost chiar niciodată într-un partid politic și brusc a ajuns într-o poziție înaltă.

Chestiunea cu independenții, în politică, cel puțin pe actuala structură a alegerilor din România, este puțin probabil să aibă succesul maxim”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Piedone: Nu mă retrag, nu negociez cu nimeni! / Ciolacu, ironic: Dacă e vreo presiune, eu plec! Chirieac lansează scenariul ”dezmembrării”: De acolo nu mai contează nimic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel