Sandviș cu ardei copt și chorizo, la cuptor. Cel mai bun mic dejun
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Sandvișul cu ardei copt și chorizo, la cuptor, poate reprezenta cea mai bună idee de mic dejun. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 6 felii de pâine toast
- 125 gr de chorizo sau alt cârnat/mezel
- 300 gr de cedar râs (sau orice alt caşcaval mai tare)
- 2 ouă medii
- 1 lingura iaurt grecesc sau smântână
- sare şi piper

Cum se prepară

Primul pas este să coacem ardeiul pe plită şi să-l curăţăm. O variantă mai rapidă e să folosim ardei copt de la borcan sau congelator. Într-un bol amestecăm ouăle cu iaurtul grecesc sau smântână cu sare şi piper după gust, cât să condimentăm ouăle, restul ingredientelor sunt deja sărate. Tragem puţin la tigaie chorizo fără ulei până se rumeneşte.

Luăm o tavă mică, cât mai apropiată de dimensiunea a două felii de pâine şi o acoperim cu hârtie de copt. Punem două felii de pâine, le acoperim cu o treime din compoziţia de ou cu iaurt. Apoi presărăm fâşii de ardei copt peste carepunem 100 gr  de cedar, scrie pofta-buna.com.

Punem deasupra două felii de pâine pe care le ungem cu 1/3 din compoziţia de ou cu iaurt, peste care adăugăm chorizo şi 100 gr de cedar. Punem ultimele felii de pâine, peste care restul de compoziţie de ou şi cedarul rămas. Băgăm tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru 15 minute sau până se rumeneşte cedarul deasupra.

Se serveşte lângă o salată sau cu măsline şi felii de roşii alături.

BONUS:  Omletă cu de toate, făcută în pungă. Rețeta inedită

Ingrediente

4 ouă
50 g șuncă sau bacon
100 g brânză rasă
2 fire ceapă verde
1/2 ardei gras
sare
piper
pungi zip lock

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol încăpător, puneți sare și piper și bateți-le bine, cu ajutorul unei furculițe. Puneți o oală cu apă la fiert. Tocați mărunt ceapa verde și ardeiul, tăiați șunca cubulețe și dați pe răzătoare brânza sau cașcavalu, scrie temananc.ro. Puneți toate ingredientele peste ouă și amestecați energic, până se omogenizează.

Împărțiți compoziția în 2, 3 sau 4 pungi, în funcție de cât de mare vreți să fie porția de omletă. Închideți punga și, când apa din vas fierbe, puneți pungile în oală. Lăsați să fiarbă 10-15 minute sau până când oul s-a coagulat complet și omleta este fermă.

Serviți omleta caldă, cu pâine prăjită, legume proaspete sau în orice altă combinație doriți.

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel