Ingrediente
- 6 felii de pâine toast
- 125 gr de chorizo sau alt cârnat/mezel
- 300 gr de cedar râs (sau orice alt caşcaval mai tare)
- 2 ouă medii
- 1 lingura iaurt grecesc sau smântână
- sare şi piper
Cum se prepară
Primul pas este să coacem ardeiul pe plită şi să-l curăţăm. O variantă mai rapidă e să folosim ardei copt de la borcan sau congelator. Într-un bol amestecăm ouăle cu iaurtul grecesc sau smântână cu sare şi piper după gust, cât să condimentăm ouăle, restul ingredientelor sunt deja sărate. Tragem puţin la tigaie chorizo fără ulei până se rumeneşte.
Luăm o tavă mică, cât mai apropiată de dimensiunea a două felii de pâine şi o acoperim cu hârtie de copt. Punem două felii de pâine, le acoperim cu o treime din compoziţia de ou cu iaurt. Apoi presărăm fâşii de ardei copt peste carepunem 100 gr de cedar, scrie pofta-buna.com.
Punem deasupra două felii de pâine pe care le ungem cu 1/3 din compoziţia de ou cu iaurt, peste care adăugăm chorizo şi 100 gr de cedar. Punem ultimele felii de pâine, peste care restul de compoziţie de ou şi cedarul rămas. Băgăm tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru 15 minute sau până se rumeneşte cedarul deasupra.
Se serveşte lângă o salată sau cu măsline şi felii de roşii alături.
BONUS: Omletă cu de toate, făcută în pungă. Rețeta inedită
Ingrediente
4 ouă
50 g șuncă sau bacon
100 g brânză rasă
2 fire ceapă verde
1/2 ardei gras
sare
piper
pungi zip lock
Cum se prepară
Spargeți ouăle într-un bol încăpător, puneți sare și piper și bateți-le bine, cu ajutorul unei furculițe. Puneți o oală cu apă la fiert. Tocați mărunt ceapa verde și ardeiul, tăiați șunca cubulețe și dați pe răzătoare brânza sau cașcavalu, scrie temananc.ro. Puneți toate ingredientele peste ouă și amestecați energic, până se omogenizează.
Împărțiți compoziția în 2, 3 sau 4 pungi, în funcție de cât de mare vreți să fie porția de omletă. Închideți punga și, când apa din vas fierbe, puneți pungile în oală. Lăsați să fiarbă 10-15 minute sau până când oul s-a coagulat complet și omleta este fermă.
Serviți omleta caldă, cu pâine prăjită, legume proaspete sau în orice altă combinație doriți.
Image by azerbaijan_stockers on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Ninge în mai multe zone din România. Imaginile zilei, cu pomii înverziți acoperiți de zăpadă, după temperaturi de peste 30°C / foto și video în articol
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă