Data publicării:

Sandviș cald cu parizer și cașcaval. Micul dejun rapid și delicios

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Sandviș cald cu parizer și cașcaval... Îți sună bine, nu? Iată cât de repede se face...

Ingrediente

2 felii de pâine integrală
puţin unt
2 felii de caşcaval delaco
1 felie parizer de pasăre
2 feliuţe de roşii

Cum se prepară

Se ung feliile de pâine cu puţin unt ,se pune parizerul, apoi caşcavalul şi 2 feliuţe de roşii, scrie bucataras.ro. Se pun feliile de pâine una peste alta şi se bagă în sandwich-maker. Când este gata, se devorează cu poftă.

BONUS: Mic dejun: Omletă țărănească. Rețeta delicioasă

Ingrediente

- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei verde
- 8 ouă
- 1 legătură mărar
- cimbru
- 2 cârnaţi afumaţi
- 150 g caşcaval
- mozzarella
- sare
- 3 linguri ulei
- 5-6 felii bacon
- piper
- 2-3 roşii pentru ornat

Cum se prepară

Se curăţă ceapa şi ardeiul, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se pun legumele la călit. Separat, se taie baconul fâşii mai mici, cârnaţii rondele subţiri şi se pun să se călească împreună cu ceapa şi ardeii, la foc potrivit.

Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare şi de mărar şi apoi se adaugă caşcavalul ras şi mărarul tocat mărunt, potrivit retete.unica.ro. Compoziţia obţinută se toarnă în tigaie şi se lasă la foc mic, să nu se ardă. Se verifică dacă s-a făcut pe o parte şi se întoarce uşor ca pe clătită, să nu se rupă. Se mai lasă să se rumenească puţin, câteva minute, şi se serveşte ornată cu cimbru şi felii de roşii.

Ouă cu brânză la cuptor. Rețeta ideală de mic dejun

Ingrediente

- 1 ou
- 1 felie feta, cca 50 gr (de capră sau vacă)
- 1 roşie (sau 5 roşii cherry)
- 1 fir ceapă verde
- puţin oregano uscat
- sare, piper, boia
- puţin ulei de măsline

Cum se prepară

Un bol mic, termorezistent, se unge cu puţin ulei de măsline. Se tapetează fundul formei cu felii de roşii peste care presaram o priză de oregano, scrie e-retete.ro. Deasupra aşezăm feta tăiată felii şi presaram iar puţin oregano şi picuram puţin ulei. Presărăm ceapă verde tocată fin. Spargem oul deasupra şi îl condimentăm cu puţină sare, boia (dulce sau iute) şi piper. Dăm bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, până albuşul e făcut, iar gălbenuşul e crocant deasupra dar moale în interior. Servim imediat cu pâine prăjită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel