Sandu a sesizat Departamentul de Justiție al SUA, nemulțumit de DNA
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, sesizează Departamentul de Justiție al SUA, numulțumit de cum au mers lucrurile la DNA, în urma denunțului său.

În documentul depus, se prezintă faptele care sunt și în denunțul de la DNA. Gabriel Sandu sesizează o serie de nereguli în modul de derulare al contractelor între gigantul Microsoft și Guvernul României. Mai sesizează că au fost plătite servicii și produse care nu au fost niciodată livrate.

”Probabil că elementele esențiale, cele mai importante, nu sunt cele legate de faptul că politicienii au furat această țară și că mulți ar putea fi acuzați de trădare. Asta o știm de foarte multă vreme. Într-unul din dosare, Microsoft II, a fost enumerare destul de precisă din partea domnului Cocoș a sumei de bani și a destinației banilor și felul cum au fost folosiți în campania electorală din 2009. Lucrurile nu sunt noi. Elementele cheie sunt două: faptul că se vorbește despre o responsabilitate penală pentru gigantul Microsoft, care ar fi în spatele întregului sistem care a pus la cale de-a lungul mai multor guvernări. Asta este probabil una dintre cele mai interesante aspecte, iar din punct de vedere politic, cel mai important fapt al denunțului este că se vorbește cu subiect și predicat despre ambasadori care veneau și făceau trafic de influență în sediul Guvernului”, a declarat la Antena 3 avocatul lui Gabriel Sandu.

[citeste si]

Gabriel Sandu a depus o plângere la DNA în care explică modul în care s-a desfăşurat „afacerea Microsoft", în cadrul documentului făcând referiri la Florian Coldea, ambasadori ai Statelor Unite ale Americii şi Germaniei, dar şi la Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea sau Sebastian Ghiţă. Totodată, au fost făcute denunţuri şi pe numele lui Florian Coldea sau George Maior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel