Sancțiuni europene. 'Ameninţarea rusă se agravează'. Washingtonul, cerere către UE
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Washingtonul cere UE să nu relaxeze sancţiunile împotriva Moscovei, întrucât 'ameninţarea rusă se agravează'.

Europa nu trebuie să relaxeze sancţiunile împotriva Rusiei, întrucât Moscova reprezintă 'o ameninţare care nu încetează să crească', a avertizat marţi, la Bruxelles, un înalt responsabil american, relatează AFP. Uniunea Europeană a adoptat o serie de sancţiuni după anexarea Crimeii de către Rusia şi implicarea ei în destabilizarea Ucrainei, dar mai multe guverne, printre care Italia şi Austria, solicită ridicarea lor.

David Tessler, colaborator al secretarului de stat american Mike Pompeo, a anunţat în faţa presei, la Bruxelles, pregătirea unor noi sancţiuni americane împotriva Moscovei în urma tentativei de otrăvire a unui fost agent rus, Serghei Skripal, cu un agent neurotoxic, în martie, la Salisbury (Marea Britanie). Succesul sancţiunilor depinde de o strânsă coordonare cu Europa, a subliniat Tessler.

Schimbare completă de comportament

Responsabilul american a făcut un tur al capitalelor europene pentru a apăra acest demers. 'Sancţiunile noastre trebuie să rămână în vigoare până când vom vedea schimbarea de comportament a Moscovei pe care o vrem cu toţii', a afirmat el. 'Nu credem că este justificată o relaxare a sancţiunilor înainte să existe o schimbare completă de comportament şi aplicarea completă a angajamentelor ruse', a adăugat el.

Sancţiunile europene împotriva Rusiei comportă în special o 'listă neagră' de 155 de persoane şi 44 de entităţi, vizate de o decizie de îngheţare a averilor, precum şi de restricţii de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel