Sancțiune de 12.500 de lei la o secție de votare din Iași
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
votare
votare
O persoană din Iaşi care a intrat într-o secţie de votare cu materiale de propagandă electorală a fost amendată cu 12.500 de lei. 

În județul Iași au fost înregistrate 6 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, 3 sesizări nu se confirmă, iar restul sunt în lucru.  Până la această oră, a fost aplicată 1 sancţiune contravenţională în valoare 12.500 de lei unei persoane care a intrat într-o secţie de votare cu mai multe pliante electorale. Persoana respectivă nu purta nici masca de protecție sanitare

A fost sesizată o faptă de natură penală, în cadrul căreia se efectuează verificări. Spre exemplu, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 12.500 de lei, unei persoane pentru continuarea propagandei electorale şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nu purta masca de protecţie.

Doresc să subliniez faptul că toate sesizările de incidente electorale au fost şi vor fi verificate cu celeritate şi echidistanţă.  Poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră şi pompierii rămân la datorie pentru a asigura buna desfăşurare a procesului electoral, informează Ziarul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel