Data publicării:
Samsung va folosi plastic de la plase de PESCUIT la toate telefoanele din gama Galaxy
Potrivit companiei, acesta este doar primul pas în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Samsung a anunțat că are în plan să utilizeze la unele componente plastic provenit din plasele de pescuit oceanic, care se găsesc în cantități uriașe în mările și oceanele planetei.
Astfel, potrivit unui comunicat remis de compania sud-coreeană, plasticul din plasele de pescuit se va regăsi în toate modelele de telefoane Galaxy, începând cu acest an.
Noul material are ca scop „minimizarea impactului nostru asupra mediului și promovarea unui stil de viață mai durabil”, spun cei de la Samsung.
Plasele de pescuit
Compania susține că impactul pe care îl au plasele de pescuit este perceput în mică măsură de opinia publică. Astfel, deși imaginile cu milioanele de PET-uri aruncate în oceane sunt mult mai des întâlnite, Samsung arată că plasele de pescuit sunt la fel de nocive pentru mediu, din moment ce, anual, sunt aruncate în ocean 640.000 de tone de plase, producând daune ireversibile coralilor și habitatelor marine. Prin urmare, colectarea și reciclarea acestui tip de plastic este importantă pentru „menținerea curățeniei oceanelor noastre, precum și pentru conservarea planetei și a viitorului nostru colectiv”, se mai arată în comunicat.
Potrivit companiei, luând această decizie, Samsung demonstrează că „toată lumea poate face mai mult pentru a salva planeta cu un efort minim”.
De asemenea, se remarcă faptul că utilizarea plasticului reciclat la fabricarea smartphone-urilor va avea un impact pozitiv asupra utilizatorilor de telefoane Samsung Galaxy. Compania a spus că intenționează să implementeze alte soluții de mediu în viitor.
„Reciclarea plasticului din ocean este doar primul pas în misiunea noastră colectivă de a aborda criza climatică”, a spus Samsung.
Problema utilizării intensive a plasticului a devenit tot mai acută în ultima perioadă, autoritățile europene alegând să restricționeze folosirea diferitelor obiecte de unică folosință, confecționate din plastic.
Astfel, începând cu 3 iulie 2021 a intrat în vigoare Directiva europeană privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului. Obiecte de plastic de tipul farfuriilor, tacâmurilor de unică folosinţă, paielor sau beţişoarelor de urechi nu mai pot fi comercializate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News