Samsung ar putea lansa o monedă digitală
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Samsung ar putea lansa o monedă digitală / Foto: Pexels
Samsung ar putea lansa o monedă digitală / Foto: Pexels
Samsung analizează lansarea unei monede digitale.

Gigantul tehnologic de consum Samsung Electronics analizează lansarea unei monede digitale, în colaborare cu Banca Coreei, transmite CNBC. Producătorul de electronice sud-coreean a declarat că a semnat un memorandum de înţelegere cu banca centrală a ţării, pentru a efectua cercetări tehnice privind moneda digitală, scrie Ziarul de Iași.

Samsung a spus că o astfel de CBDC, care se referă la o monedă digitală emisă de o bancă centrală, ar funcţiona "offline" şi ar putea fi trimisă între proprietarii smartphone-urilor sale Galaxy şi ai ceasurilor inteligente, datorită unui cip securizat în dispozitive. Plăţile ar putea fi efectuate între dispozitive prin utilizarea tehnologiei de comunicare în câmp apropiat, care este încorporată în smartphone-uri pentru a permite plăţile fără contact, a spus Samsung. Samsung a declarat că a dezvoltat o soluţie care aplică tehnologia NFC CBDC-urilor anul trecut. Acest lucru a permis utilizatorilor să efectueze o plată chiar şi atunci când nu aveau conexiune la internet, a adăugat compania.

A fost semnat un memorandum

Într-un comunicat de presă de luni, Samsung a spus că grupul, împreună cu Bank of Korea, vor "continua să cerceteze cum să minimizeze riscurile de securitate asociate cu plăţile offline, pentru a sprijini tranzacţii de încredere în situaţii de urgenţă chiar şi fără conexiuni la reţea".

"Suntem foarte încântaţi să fim prima bancă centrală care a dezvoltat tehnologia CBDC offline în parteneriat cu Samsung Electronics", a declarat Seungheon Lee, guvernator adjunct senior la Banca Coreei, într-un comunicat de presă.

"Prin stabilirea acestui memorandum de înţelegere, sperăm că Republica Coreea va continua să conducă în domeniul tehnologiei CBDC offline, un sector care este explorat activ de băncile centrale globale", a adăugat el.

Ce sunt aşa-numitele CBDC

Won-Joon Choi, vicepreşedintele executiv al Samsung pentru experienţă mobilă, a declarat: ”Această colaborare cu Bank of Korea ne-a permis să aplicăm inovaţiile avansate de securitate ale Samsung în domeniul monedelor digitale”.

"Ne aşteptăm ca această colaborare a noastră să aducă o contribuţie valoroasă la progresul tehnologiei globale CBDC offline", a adăugat el.

Ţări din China până în SUA fac progrese cu cercetarea şi experimentarea cu aşa-numitele CBDC, în speranţa că ar putea deveni mai uşor pentru consumatori să trimită bani instantaneu. China a creat deja o versiune digitală a yuanului chinezesc şi testează CBDC în numeroase oraşe, în timp ce SUA, de asemenea, examinează îndeaproape dacă să lanseze o versiune digitală a dolarului şi cum ar funcţiona aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel