Salvini nu se dezminte. Porturile rămân inchise pentru imigranți
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Matteo Salvini nu-și schimbă poziția față de decizia legată de închiderea porturilor italiene.

Ministrul italian de interne Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreaptă) a reafirmat joi că porturile italiene rămân închise pentru navele organizaţiilor neguvernamentale care salvează migranţi, în timp ce una dintre acestea pare să se apropie de Sicilia, potrivit AFP. 'A nu ştiu câta provocare la vedere: după ce a petrecut zile în apele malteze, nava olandeză Sea Watch 3 cu 47 de migranţi la bord se îndreaptă spre Italia', a scris Salvini pe contul său Twitter.

'Reiterez că poziţia noastră nu se schimbă şi nu se va schimba. Nimeni nu va debarca în Italia. Suntem pregătiţi să trimitem medicamente, alimente şi tot ce este necesar migranţilor aflaţi la bord, dar porturile italiene sunt şi vor rămâne închise', a asigurat Matteo Salvini.

Nava Sea Watch 3, arborând pavilion olandez, dar făcând parte din ONG germană Sea Watch, a primit în urmă cu şase zile 47 de migranţi în largul Libiei şi caută de atunci un port în care să poată să-i debarce, dar Malta şi Italia refuză să-i autorizeze acostarea. 'Cea de-a cincea zi fără un port sigur pentru cei 47 de naufragiaţi aflaţi la bordul Sea Watch. Mâine este prevăzută o puternică perturbare meteo din nord-vest, o furtună. Oaspeţii noştri la bord suferă mult de frig. Avem nevoie de un adăpost, de un port sigur cât mai repede posibil', a scris miercuri organizaţia pe contul său Twitter. De atunci, nava s-a îndreptat spre Sicilia şi se află de acum - potrivit site-urilor de trafic maritim - nu departe de coasta orientală siciliană, în aparenţă pentru a se proteja de vremea rea.

Citește și:

Papa Francisc, apel presant. Ce se întâmplă acum

Italia va închide aeroporturile pentru zborurile neautorizate cu migranţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel