Salvează ușor friptura arsă: două moduri simple care îți sunt de ajutor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Salvează ușor friptura arsă, două moduri simple care îți sunt de ajutor. Sursa - Pexels
Salvează ușor friptura arsă, două moduri simple care îți sunt de ajutor. Sursa - Pexels
Deseori, se întâmplă să arzi friptura. Fie nu ai setat bine cuptorul, fie ai uitat de friptura din tavă.    

Dar nu te grăbi să arunci friptura la gunoi, deoarece există două modalități ușoare de a remedia problema.

În ciuda faptului că atât carnea de porc, cât și cea de pui absorb bine mirosul de ars, friptura poate fi salvată și nimeni nu-și va da seama că este arsă.

Mai întâi trebuie să elimini crusta arsă. Bucătarii cu experiență te sfătuies ca, în locul unui cuțit de bucătărie, să folosești o răzătoare, care este mai convenabilă și mai rapidă.

Cum să cureți rapid și eficient ouăle fierte: 2 moduri simple

Metoda numărul 1: Pune carnea, curățată de crusta arsă, într-o cratiță sau tigaie, toarnă puțină apă clocotită. Adăugă condimentele preferate și gătește, la foc mediu timp, de 3-5 minute. Înainte de a opri focul, adaugă peste carne o bucată de unt sau puțină smântână: aceste produse vor da cărnii un gust cremos și nu va rămâne nicio urmă de ars.

Tort incredibil de delicios, gătit în cuptorul cu microunde. Este gata în 20 de minute

Metoda 2: Oțetul este un produs excelent care combate mirosurile, deci este perfect și pentru carnea arsă.

Carne se taie în bucăți mici și se pune într-o tigaie. Adăugă puțin zahăr, oțet, apă, sos de soia și condimentele preferate. Fierbe carnea, sub capac, timp de 5-10 minute și vei obține o mâncare de carne, în sos dulce-acru, care poate fi servită alături de o garnitură din orez.  

BONUS. "Friptură" de varza roșie, o capodoperă alimentară simplă și interesantă

Știți că, pe lângă salata obișnuită, există mai multe rețete interesante pentru a prepara varza roșie?

Această legumă sănătoasă poate fi gătită sub formă de ...  friptură! Completată cu brânză moale, un dressing aromat și șuncă, friptura de varză roșie este incredibil de gustoasă și sănătoasă. Pregătește această capodopera pentru cină.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

350 grame de varză roșie;

150 grame de brânză feta sau brânză telemea;

3 căței de usturoi;

3 linguri de măsline;

sucul de la o lămâie;

2 linguri de miere;

șuncă tăiata cubulețe;

sare și piper după gust;

verdeață  pentru servire.

Modul de gătire

Tăiați varza roșie în felii cu grosimea de 1 centimetru. Feliile de varză roșie arată ca niște fripturi, de aici și numele rețetei. 

Într-un bol separat, amestecați sucul de la 1 lămâie, uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt, sare și piper după gust.

Turnați amestecul peste fiecare felie de varză. Puneți tava cu feliile de varză într-un cuptor, preîncălzit la 160 de grade, pentru 20 de minute.

Clătite japoneze moi și pufoase, ca un nor. Le veți îndrăgi de la prima bucățică

Scoateți feliile de varză din cuptor. Tăiați brânza și așezați-o peste varză, iar deasupra turnați mierea. Dați din nou tava în cuptor, pentru ca brânza să se topească. Sunt suficiente 5 minute.

Între timp, într-o tigaie se prăjește șunca tăiata cubulețe. Scoateți varza din cuptor și peste fiecare felie adăugați câte puțină șuncă.  Friptura de varză roșie se servește cât este fierbinte. Înainte a o servi, decorați-o cu verdeață tocată.  

BONUS. Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient: va fi mai pufoasă și mai fragedă

Omleta este o mâncare rapidă, consistentă și gustoasă.  Fiecare persoană are probabil propria rețetă de omletă. Suntem obișnuiți cu faptul că laptele este unul dintre produsele folosite pentru a face o omletă. 

Vă propunem să gătiți o omletă cu iaurt de băut, în loc de lapte. Omleta va fi mai fragedă și mai suculentă. Adăugați niște cașcaval și ceapă verde în omletă pentru un gust mai interesant.

Ingrediente:

ouă - 4 bucăți,

ceapă verde - câteva fire,

cașcaval sau brânză tare - 50 de grame,

iaurt de băut - 50 ml, 

ulei de floarea soarelui - pentru prăjit,

sare, piper negru - după gust.

Prepararea rețetei

Combinați ouăle cu sare și piper și amestecați-le bine cu un tel. Adăugați iaurtul și mai bateți puțin.

Brânza se dă prin răzătoare medie și se adaugă în bolul cu ouă. Se adaugă și ceapa verde tocată mărunt.

Un mic dejun delicios și ușor de făcut: prăjitura cu piersici, fără unt 

Încingeți o tigaie cu ulei de floarea soarelui (1 linguriță). Se toarnă amestecul de ouă în tigaie. Acoperiți tigaia cu un capac și reduceți focul la mic. Gătiți 5-7 minute, până când omleta este gata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel