Salvate din calea bombelor: Două balene au fost evacuate din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Două balene beluga, un mascul de 15 ani numit Plombir și o femelă de 14 ani numită Miranda, au fost salvate din orașul asediat Harkov din Ucraina și au ajuns în siguranță la un acvariu din Valencia, Spania, după o operațiune complexă de salvare.

Călătoria salvatoare a început cu evacuarea balenelor din Delfinariul NEMO din Harkov, unde au fost expuse riscului bombardamentelor rusești. O echipă multinațională formată din experți în mamifere marine de la Oceanogràfic din Valencia, Acvariul din Atlanta, Georgia, și SeaWorld a colaborat pentru a le transporta în siguranță în Spania, potrivit CNN.

Călătoria a fost lungă și dificilă, implicând un transport terestru de 12 ore de la Harkov la Odesa, urmat de o traversare a frontierei cu Moldova și un zbor cu avionul spre Valencia. Personalul dedicat a acordat o atenție deosebită sănătății și siguranței balenelor pe parcursul întregului proces, asigurând condiții optime pentru a minimiza stresul și a le oferi îngrijirea necesară.

Acum, Plombir și Miranda se află sub supravegherea atentă a unei echipe de experți medicali și nutriționiști de la acvariul din Valencia. Doi îngrijitori ucraineni de la Delfinariul NEMO îi vor însoți în primele săptămâni pentru a facilita tranziția și a le oferi un mediu familiar.

"Sănătatea și siguranța celor două beluga au fost prioritatea noastră absolută", a declarat Keith Yip, specialist în îngrijirea animalelor la SeaWorld. "Operațiunea a fost extrem de solicitantă, cu drumuri dificile, temperaturi ridicate și riscurile inerente unei zone de conflict", au mai spus aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel